FORBRUKERTEKNOLOGI

Betal for PC-en per brukertime

Microsoft vil la brukere i utviklingsland betale for PC-en etter hvert som de bruker den.

22. mai 2006 - 08:38

Microsoft har testet ut en modell der kunder i utviklingsland kan betale for PC-en etter hvert som de bruker den. Hensikten er å senke terskelen for å anskaffe PC.

Flexgo kaller Microsoft sin løsning for dette. Med denne modellen betaler kunden for cirka halvparten av PC-en ved innkjøp og deretter betaler de en sum per time den brukes. Det er foreløpig estimert til å komme på et sted mellom 0,50 og 0,75 dollar per time, eller cirka 3 til 4 kroner.

Når kunden har betalt for flere hundre timer vil de bli sittende igjen som eier av maskinen.

– Det egentlige målet med Flexgo er åpne for drømmen om å eie en fullt utstyrt PC, sier Mike Wickstrand i Microsoft til CNet News.

Dette er en tankegang som går motsatt av hva Nicholas Negropontes One Laptop Per Child-prosjekt, der han forsøker å bygge en PC som bare skal koste 100 dollar i innkjøp.

Foreløpig har Microsoft testet ut Flexgo i Brasil. I løpet av de nærmeste ukene skal nye forsøk gjennomføres i Russland, India, Kina og Mexico.

Flexgo supplerer Microsofts andre tiltak for å heve PC- og Windows-bruken i utviklingsland, der rimelige PC-er selges med offentlig støtte til førstegangsbrukere, og utstyres med en forenklet Windows-versjon kalt XP Starter Edition. Foreløpig er denne bare solgt i 100 000 eksemplarer verden over.

Litt av tanken til Microsoft med Flexgo er å oppnå den samme effekten for PC salget som kontantkort har gjort for mobiltelefoner. Microsoft peker på at mer enn tre fjerdedeler av mobilabonnentene i utviklingsland har kontantkort, og at det er kontantkortordningen som har gitt den eksplosive veksten i salg av mobiltelefoner.

Microsoft sier de samarbeider med maskinvareleverandører for å bygge inn løsninger som gjør Flexgo mulig i praksis. Både Intel og AMD er med på dette.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.