BEDRIFTSTEKNOLOGI

Betal kinobilletten med mobilen

Teknologi utviklet av Telenor Mobil og Ericsson i Norge gjør det nå mulig å bestille varer og tjenester med mobiltelefonen. Regningen betales samtidig via telefones display og SIM-kort. Etter påske starter et forsøksprosjekt hvor 100 testpersoner i Bodø får kjøpe kinobilletter via mobiltelefonen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. mars 1999 - 08:06

Telenor Mobils GSM-abonnenter i løpet av sommeren skal kunne ta i bruk den nye mobile lommeboken. Abonnentene kan da selv velge om man vil betale med vanlig bankkort, kredittkort eller kontanter man legger inn i den elektroniske lommeboken. Telefonen kommuniserer med en bank eller kredittinstitusjon som vil overføre beløpet til kinoen.

Brukeren velger film, klokkeslett og et ønske om hvor i salen man vil sitte. Deretter kommer et tilbud som kan aksepteres eller avslås. Er man fornøyd - betales forestillingen med en gang. Innholdsleverandør er FilmWeb, som også er ansvarlig for at tjenesten blir integrert i kinoenes ordinære billettsystem.

100 mobiltelefonbrukere i Bodø tester løsningen i april, og får en Ericsson mobiltelefon der den nye funksjonaliteten er installert i Telenor Mobils SIM-kort.

- Fordelen er at kundene slipper å møte opp 45 minutter før filmen begynner for å hente billettene. Og så unngår man den irriterende telefonkøen, sier direktør i Telenor Mobil, Knut Oppgaard.

Dette er imidlertid bare en begynnelse og i Telenor ser en for seg mobilen som en måte å tippe på, kjøpe alle andre typer biletter eller handle elektronisk.

- Dette viktige samarbeidet har gitt begge parter en mulighet til å gå tidlig inn på et meget spennende marked. Vi ser på mobiltelefonen som en ny og meget attraktiv måte å utføre elektronisk handel, sier leder for Ericssons datakomenhet i Norge, Christian Testman.

Det er ikke nødvendig å gi noen informasjon om kort- eller kontonummer når man gjør bruk av tjenesten, all nødvendig informasjon blir registrert ved bestilling av tjenesten.

For å ta i bruk tjenestene, trenger man en ny type GSM-telefon som håndterer den nye teknologien. De fleste nye telefoner som lanseres i år vil kunne brukes som «mobil lommebok».

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra