BEDRIFTSTEKNOLOGI

Betal med E-penger

OKI adopterer "Java Electronic Commerce Framework" i sitt nye betalingssystem for Internett. Systemet skal være klart for markedet våren 1998.

Liv Torild Mytting
7. juli 1997 - 15:45

Oki Electronic Industry Co. demonstrerer på Electronic Banking Show i Tokyo denne uka et nytt elektronisk betalingssystem for Internett. Utstillingen begynner onsdag og OKI vil demonstrere Mondex-pengeoverføringer på Internett og hvordan man kjøper varer fra et virtuellt kjøpesenter på nettet ved å bruke elektroniske penger. Systemet er ventet å være tilgjengelig for kommersiell bruk våren 1998.

Systemet behandler transaksjoner og pengeoverføringer til og fra banker og finansvesen på nettet og vil være basert på Java Electronic Commerce Framework (JECF) - et rammeverk for utvikling av elektroniske betalingstjenester fra JavaSoft.

Betalingssystemet bruker SET-protokollen (Secure Electronic Commerce) for å overføre kredittkortdetaljer over Internett og pengeverdier på et IC-kort, eksempelvis Mondex. Ved å bruke SET blir innholdet i transaksjonene kryptert slik at det ikke kommer på avveier og et ID-kort skal forhindre at kriminelle kan bruke din identitet.

Systemet vil fungere slik at brukeren kan overføre elektroniske penger fra en elektronisk lommebok på PCen til vareleverandøren på nettet og det vil aksessere en internettbasert bankkonto brukeren har.

- JECF tilbyr systemutviklere en utmerket grunnlag å bygge applikasjoner for den elektroniske tidsalder på, sier OKIs Tohtu Mori til Newsbytes.

JavaSofts David Spenhoff sier seg naturligvis godt fornøyd med at OKI tar i bruk JECF for å utvikle betalingssystemet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.