Betal med et klikk

Bankene skal til høsten tilby bedriftsmarkedet en ny tjeneste. Nå skal bedriftene som ønsker det få fakturaene på skjermen og kundene kan betale med ett klikk.

Bankene skal til høsten tilby bedriftsmarkedet en ny tjeneste. Nå skal bedriftene som ønsker det få fakturaene på skjermen og kundene kan betale med ett klikk.

Som digi.no skrev i desember i fjor har det lenge vært planlagt et betalingssystem via nettet. Nå er endelig løsningen på plass.

Det er Kreditkassen, Den norske Bank, Postbanken, Sparebanken NOR, Sparebank 1 og Bankenes Betalingssentral (BBS) som har samarbeidet om den nye formen for faktura, som går under betegnelsen eFaktura.
Les:
Regninger i e-postkassen til neste år

I en pressemelding skriver BBS at den nye løsningen vil gjøre det enklere både for bedrifter og forbrukere. Forbrukeren vil få en faktura via nettbanken. Denne inneholder alt som en vanlig faktura inneholder. Kundene kan betale fakturaen med et tastetrykk.


Norske bedrifter sender ut mer enn 350 millioner fakturaer hvert år. BBS tror naturlig nok at en elektronisk faktura vil føre til store besparelser.

- Det koster 15-30 kroner å skrive ut, pakke og sende en regning. Dessuten vil en elektronisk regning være mye enklere og redusere antall feil for kundene, sa Lars Peder Nordbakken, informasjonssjef hos Bankens Betalingssentral (BBS) til digi.no i desember 1999.

Undersøkelser fra Norsk Gallup viser at mer enn 60 prosent av dagens 300 000 nettbank-brukere ønsker å betale regninger elektronisk.

Løsningen vil bli lansert for en mindre gruppe forbrukere og bedrifter høsten 2000, men fra januar 2001 vil tilbudet gjelde alle.

Til toppen