Betal på nett med et blunk til mobilen

MasterCard tester selfie-teknologi.

MasterCard tester om en selfie med et blunk kan være en egnet måte å bekrefte betalinger på.
MasterCard tester om en selfie med et blunk kan være en egnet måte å bekrefte betalinger på. Bilde: PantherMedia / Tomas Anderson
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
3. juli 2015 - 09:49

MasterCard kunngjorde i fjor at selskapet skulle se på muligheter for biometrisk autentisering når kundene skal betale mobilen.

Selfie med nytteverdi

Nå har selskapet utviklet en løsning som faktisk kan gjøre det litt nyttig å ta en selfie. I stedet for å måtte taste inn et passord – som brukerne ikke alltid er like flinke til å huske eller passe på, tas det i bruk ansiktsgjenkjenning.

For at det ikke skal være nok å holde et fotografi foran mobilkameraet, vil løsningen også kreve at brukeren blunker med øynene.

Dette forteller Ajay Bhalla, som er ansvarlig for løsningen hos MasterCard, til CNNMoney.

– Den nye generasjonen som er opptatt av selfies  – jeg tror de vil syns at dette er kult. De vil omfavne det, tror Bhalla.

Biometri:Pinkoden du aldri kan endre

Pilotprogram

I første omgang skal løsningen gjøres tilgjengelig i et pilotprogram med 500 brukere. Men dersom det viser seg å være vellykket, vil MasterCard gjøre det allment tilgjengelig for kundene.

Til CNNMoney forteller selskapet at løsningen utvikles i samarbeid med alle de store leverandørene av smartmobiler og smartmobil-plattformer.

Løsningen støtter også bruk av fingeravtrykk i stedet for ansiktsgjenkjenning. I begge tilfeller blir dataene gjort om til kodede representasjoner, og det er disse som sendes til MasterCard for bekreftelse.

Les også: – Betal kontaktfritt overalt i Europa innen 2020 

Sikkerheten

Enkelte sikkerhetsspesialister CNNMoney har vært i kontakt med, er skeptiske til at selv slike data skal sendes og oppbevares hos MasterCard. Bhalla svarer på dette at løsningen som nå testes, ikke er den endelige utgaven.

Ifølge CNNMoney er ikke MasterCards bruk av biometriske sensordata begrenset til dette. Selskapet tester også ut godkjennelse av transaksjoner basert på talegjenkjenning. Dessuten samarbeider det med canadiske Nymi om ta utgangspunkt i brukernes unike hjerterytme.

Les mer: La «hjerterytmen» fortelle hvem du er 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.