Betal regninger via mobilen

Svenske Postgirot og Telia lanserer i disse dager en løsning som gjør det mulig å betale regninger via GSM-telefonen. MobilSmart er navnet på prøvetjenesten, som starter nå i september.

Fram mot årsskiftet får 60 forsøkspersoner anledning til å betale sine postgiroregninger over mobiltelefonen. En bredere lansering av det svenske pilotprosjektet MobilSmart planlegges gjennomført til neste år. Og går det som Svenske Postgirot tenker seg, kan det fort bli aktuelt å selge den nye løsningen til andre land, bekrefter informasjonssjef Per Larhed i Postgirot Bank.

Foreløpig er det kun Alcatel-telefonen One Touch PRO som åpner for denne tjenesten. Telefonen kommer på markedet i Sverige og Norge i september. Utover mobiltelefonen, er det nødvendig med et spesielt SIM-kort for å få adgang til den nye tjenesten. Alcatel-telefonen er foreløpig den eneste telefon som kan håndtere dette smart-kortet kommersielt.

Under lanseringen i Stockholm ble det sagt at sikkerheten skal garanteres med en avansert kryptering. En separat pin-kode må slås inn før transaksjonene kan finne sted.

Alcatel er nå involvert i et tilsvarende prosjekt i Storbritannia, hvor den franske telegiganten har et samarbeid med Barclaycard og mobiloperatøren Cellnet.

- Barclaycard tilbyr sine kortkunder vår telefon, som har lagt inn flere nyttige tjenester. Disse omfatter blant annet innestående kreditt og kontoutskrifter. Både kundene og Barclay banks ansatte avlastes på denne måten, samtidig som tjenesten stort sett er tilgjengelig over alt, sier direktør
Lars. E. Bisgaard i Alcatel Mobile Phones Nordic.

Til toppen