AVTALER & KONTRAKTER

– Betal via mobilregningen

Telenor starter salg av Android-apper.

Sikrer seg innpass i verdikjeden for distribusjon av apper til mobilbrukere: Rolv-Erik Spilling i Telenor.
Sikrer seg innpass i verdikjeden for distribusjon av apper til mobilbrukere: Rolv-Erik Spilling i Telenor. Bilde: Per Ervland

Høsten 2011 presenterte Telenors konsernsjef Jon-Fredrik Baksaas et samarbeid med Google, hvor det skulle bli mulig å kjøpe innhold fra Google Play og betale for varene over mobilregningen.

Telenor lanserte dette i Sverige i oktober i fjor. Nå er tiden kommet for å gi også norske kunder det samme tilbudet.

Betaling via mobilregningen skal fungere med alle Android-mobiler, og er altså et frivillig alternativ til å betale med et kreditt- eller betalingskort.

Ved å ta seg av betalingen sørger Telenor for å sikre seg en andel av salgsinntektene. De ville ikke oppgi hvor stor andel det er snakk om da digi.no spurte.

Slik sikrer Telenor seg innpass i en honningkrukke som de siste årene har vært mer eller mindre helt overlatt til nettgigantene.

Egen hylle

Telenor får også etablere en egen fane eller «butikkhylle» i Google Play. Denne dukker opp automatisk. Under egen logo samler de et knippe egne tjenester, deriblant appene Telenor Faktura, Mine Kontrakter og Dekningsappen, men også annet innhold fra tredjepart de ønsker å promotere.

– Vi er på konstant søken etter nye tjenester som kan skape økt verdi for kundene, noe avtalen med Google er et eksempel på, sier Rolv-Erik Spilling, leder av Telenor Digital Services i en pressemelding torsdag.

Google Play består i dag av mer enn 700.000 apper og spill til Android-baserte smartmobiler.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.