Betaler dyrt for tips om IT-hoder

Også i Sverige tyr man til dotcom-metoder for å få tak i de riktige IT-hodene.

Norge har siden 2004 vært på jakt etter IT-hoder. Lenge kunne norske rekrutteringsbyrå gå til Sverige for å lokke svenskene til Norge, men nå har også Sverige desperat behov for å holde på sine.

Det er spesielt IT-utviklere og programmere det nå er en stor etterspørsel etter i hele Norden.

Ifølge di.se, betaler IT-selskapet Qbrick finnerlønn på 25 000 kroner for tips på systemutviklere.

Mangel på gode teknikere begynner for alvor å gjøre seg gjeldende i Sverige. Den som tipser om en systemtekniker eller systemutvikler som siden ansettes, får altså en finnelønn på 25 000 kroner.

Hittil har selskapet fått inn drøye 30 tips til tre jobber som skal snart besettes.

I Norge har dette vært et velkjent fenomen, og digi.no skrev tidligere i høst om hvordan mange IT-selskaper tar alle midler i bruk for å finne de riktige hodene, som kan være alt fra annonsering til bruk av hodejegerselskaper og til private tips gjennom det grå markedet.

    Les også:

IBM Norge-sjef Morten Thorkildsen fortalte til digi.no at tips fra ansatte på kandidater gladelig godtjøres med 20 000 kroner.

Det samme gjør det mindre konsulentselskapet Tarantell for å tiltrekke seg folk.

– Vi benytter oss av det vi kaller «referable»-bonus med opptil 3000 dollar til ansatte som gir tips om folk de kjenner og som er på jakt etter nye utfordringer. Dette er gjerne utvalgte stillinger som krever spisskompetanse, uttalte Thorkildsen til digi.no.

Til toppen