KARRIERE

Betaler jenter for å studere teknologi

Høgskolen i Buskerud prøver en ny vri for å lokke jenter til tekniske fag.

Med en jenteandel ned mot 10 prosent på ingeniørutdanningene, må Høgskolen i Buskerud prøve en ny vri for å få flere jenter til ingeniørutdanningene.

Høgskolen tilbyr 25.000 stipendkroner får hver jente som begynner på ingeniørstudier høsten 2005.

Det er næringsliv, organisasjoner, kommuner, Buskerud fylkeskommune og Høgskolen i Buskerud som samarbeider om «Jentekampanjen» som skal få flere jenter til å velge ingeniørstudier i fylket.

Buskerud frister med alt fra reisestipend, stipend til studiemateriell, mentorer i Kongsberg-industrien og egne kontaktpersoner ved høgskolen.

Tiltaket kan bli et vellykket middel også for andre høyskoler som sliter. Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) hadde i toppåret 1999 en jenteandel på 36 prosent på IKT-studiene, mot nå en andel på bare 10 prosent.

På Universitetet i Oslo er 20 prosent av IKT-studentene jenter, mens Høgskolen i Gjøvik har en andel på 22 prosent.

Også utdanningsminister Kristin Clemet ønsker flere jenter til IKT-bransjen, og vil styrke realfagene.

I november var stat, IKT-bransjen, Renate-senteret, Kvinneuniversitetet, skoleledere og jenter i videregående skoler samlet til en konferanse om hvordan jenter kan rekrutteres til real- og teknologifagene.

Aktørene har samlet inn svar fra over 600 jenter som vil danne grunnlag for videre tiltak i rekrutteringen av jenter til realfag og teknologifag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.