Betaler Microsoft for å bruke Android

Dell har gått med på patentavtale.

Betaler Microsoft for å bruke Android
Bilde:

Microsoft tjener store penger på Googles operativsystemer ved å kreve royalties for patenter som angivelig berører Android og Chrome OS. I 2012 skal selskapets inntekter fra disse avtalene ha vært på 2,6 milliarder kroner. Det er ingenting som tyder på at inntektene har blitt lavere siden den gang. Salget av Android-enheter fortsetter å vokse, og antallet selskaper med en slik lisensavtale øker også. På slutten av fjoråret ble det antydet at inntektene fra Android-lisensieringen hadde vokst til 2 milliarder dollar.

Det siste skuddet på stammen er Dell. Microsoft kunngjorde i går en avtale som gir selskapene mulighet til å dele teknologi og å bygge hverandres innovasjoner.

Ifølge Microsoft innebærer avtalen at de to selskapene har blitt enige om å lisensiere hverandres anvendbare, immaterielle eiendom relatert til Android- og Chrome OS-enheter, men også Xbox spillkonsoller.

Selskapene skal ha avtalt hva Dell må betalte i royalties for produkter basert på de to operativsystemene, men tilsynelatende er de ennå ikke enige om hva en lisens på Xbox-konsollene skal koste.

Ordlyden i pressemeldingen er litt uklar, noe som har ført til flere tolkninger. The Next Web mener tolker det slik at Dell skal lisensiere Xbox-relaterte teknologier fra Microsoft, mens Geekwire mener at Microsoft skal betale Dell for lisensiering av patentert teknologi som brukes av Xbox, men som Dell altså eier.

Til amerikanske PCWorld sier dog en representant for Microsoft at Dell vil lisensiere visse patenter til Microsoft som dekker teknologi som berører Xbox.

Det er som vanlig ikke oppgitt hvilke patenter avtalen egentlig omfatter.

    Les også: