Betaler milliarder for bruk av Android

Microsoft har avslørt beløpet Samsung må ut med.

Betaler milliarder for bruk av Android
Microsoft tjener milliarder av dollar på lisensiering av patenter berører teknologier som leveres med Android-baserte enheter. Det bekreftet er nytt rettsdokument fra selskapet. Bilde: Brett Gunlock/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Samsung er verdens største leverandør av Android-baserte enheter. Samtidig har selskapet en lisensavtale med Microsoft om teknologier som brukes av disse enhetene, og som berøres av patenter Microsoft eier og håndhever.

Til nå har det ikke vært kjent hvor mye Samsung betaler for dette, men i et rettsdokument fra Microsoft opplyses det at det dreier seg om et beløp på mer enn én milliard dollar for 2013 alene. Neowin har, ikke helt uten forbehold, regnet seg fram til at det utgjør drøyt tre dollar per Android-enhet Samsung leverte i fjor.

Microsoft har lignende avtaler med nærmere 30 ulike selskaper som tilbyr Android-baserte enheter. Ifølge rettsdokumentet er omtrent 80 prosent av Android-enhetene som selges i USA omfattet av slike avtaler. En oversikt over de aktuelle patentene ble utgitt tidlig i sommer.

Rettsdokumentet er en del av en sak som Microsoft anla mot Samsung i august. Ifølge dokumentet dreier søksmålet seg om et krav på 6,9 millioner dollar i renter fordi Samsung skal ha holdt tilbake noen av lisenspengene i en periode i fjor. Ifølge Reuters mente Samsung at Microsofts oppkjøp av Nokias mobiltelefonavdeling var et brudd på lisensavtalen mellom Microsoft og Samsung. Samsung skal senere ha betalt beløpet, men nekter å betale renter for perioden hvor pengene ble holdt tilbake.

– Vi er sikre på at vi har en sterk sak og at vi vil lykkes. Samtidig verdsetter og respekterer Microsoft vårt lange partnerskap med Samsung, sier Microsofts juridiske visedirektør, David Howard, i et blogginnlegg. Han forteller videre at Microsoft regner med at partnerskapet vil fortsette også etter denne tvisten.

    Les også:

Les mer om: