BEDRIFTSTEKNOLOGI

Betalingsproblemer hos Tulip

Den nederlandske PC-produsenten Tulip har fått innvilget rettslig beskyttelse mot sine kreditorer.

Eirik Rossen
27. apr. 1998 - 14:27

- Beskyttelsen er innvilget i Nederland, og gjelder konsernets morselskap Tulip Computers International, forklarer talsmann Sigurdur Palsson i Tulip Danmark. - Det er ingen formelle endringer hos datterselskapene i Norge eller Danmark.

I Tulip Norge sier Per Mikkelsen at han ikke har anledning til å uttale seg til pressen om konsernets økonomiske situasjon. Men han slår fast at de ansatte har fått en fyldig orientering om problemene.

Wall Street Journal har henvendt seg til konsernets hovedkvarter, uten å få kommentar utenom en kort kunngjøring som ennå ikke er offentliggjort på Tulips nettsted. Her hersker fortsatt optimismen, med nye Pentium II-systemer i 350 og 400 MHz som hovedoppslag.

Tulip gikk med underskudd i både 1996 og 1997. I 1996 tapte konsernet 9,95 millioner guilder (37 millioner kroner) av en omsetning på 527,5 millioner guilder (nesten to milliarder kroner). I fjor falt omsetningen til 461,4 millioner guilder (1,7 milliarder kroner) og underskuddet økte til 27,5 millioner guilder (over 100 millioner kroner).

Et nytt moderne produksjonsanlegg fikk en forsinket og problemfylt start i fjor, og oppkjøpet av PC-produsenten Commodore ga heller ikke den forventede gevinsten. Slike egengenererte problemer fungerte i fjor som en gavepakke overfor amerikanske PC-produsenter, i en tid da det europeiske PC-markedet økte med over 20 prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.