KARRIERE

Betalt for å holde kjeft

Tidligere Windows-direktør.

Steven Sinofsky var ansvarlig for Microsofts Windows 8 da han i fjor høst takket for seg. Nå har han inngått en sluttavtale med programvaregiganten, som forplikter han til blant annet ikke snakke nedsettende om sin tidligere arbeidsgiver.
Steven Sinofsky var ansvarlig for Microsofts Windows 8 da han i fjor høst takket for seg. Nå har han inngått en sluttavtale med programvaregiganten, som forplikter han til blant annet ikke snakke nedsettende om sin tidligere arbeidsgiver. Bilde: Microsoft
4. juli 2013 - 09:22

Steven Sinofsky gikk i fjor høst av som toppleder for Microsofts Windows-avdeling, kort tid etter at Windows 8 ble lansert. Nå er detaljene om den tidligere direktørens sluttvederlag gjort kjent gjennom en melding til det amerikanske kredittilsynet.

Ifølge IDG News Service får Sinofsky et beløp av Microsoft tilsvarende hans opsjoner i selskapet, samt at han har fått en god porsjon aksjer. Hva «pensjonspakken» er verd blir ikke nærmere spesifisert av Microsoft, men aksje-godtgjørelsen hadde en markedsverdi på 14,2 millioner dollar, 87 millioner norske kroner, gitt onsdagens sluttkurs.

Men for å motta dette har Sinofsky avtalt ikke å snakke nedsettende om Microsoft, lokke ansatte fra Microsoft til å slutte eller selv ta arbeid hos konkurrenter av programvaregiganten. Han forplikter seg også til å samarbeide med Microsoft i eventuelle søksmål mot selskapet, melder IDG News Service.

I en kunngjøring fra Microsoft skriver de at kompensasjonen til Sinofsky delvis er en anerkjennelse av hans lange tjeneste for selskapet.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.