Betalte milliarder for selskapet bak News.com

Men CNet Networks ble kjøpt av CBS for en brøkdel av hva det tidligere var verdsatt til.

Betalte milliarder for selskapet bak News.com

Men CNet Networks ble kjøpt av CBS for en brøkdel av hva det tidligere var verdsatt til.

CBS blar opp 1,75 milliarder dollar for CNet Networks, et av de største mediekonsernene som har satset 100 prosent på nettet.

CNet er kanskje mest kjent for sine IT-nyheter på news.com og for sin nedlasningsside download.com. De eier også nettsteder som TV.com, MP3.com og GameSpot.

News.com var lenge den dominerende nettavisen for IT-nyheter, men har slitt med å henge med i utviklingen. Nettsiden er imidlertid fortsatt godt besøkt, mye takket være det lukrative domenenavnet.

Når CBS nå kjøpte CNet til 1,75 milliarder dollar, så var det til en pris 45 prosent over aksjekursen før budet ble kjent, men det var likevel langt under hva selskapet tidligere har vært verdsatt til.

I 1999 var CNet verdt hele 12 milliarder dollar, og de kjøpte blant annet Ziff Davies (ZDnet) til 1,6 milliarder dollar i 2000.

Selv om CNet har slitt litt de siste årene, så får CBS et godt fotfeste i internettmarkedet med dette kjøpet. CNet har totalt 54 millioner unike besøkende hver måned.

CBS sier at de skal slå sammen sine nettsider med de som CNet eier, og at de med en håper på økt oppmerksomhet rundt sine internettsatsninger.

Til toppen