Betaperioden over for Google News

Google har etter flere år med testing omsider lansert søketjenesten Google News.

Google har etter flere år med testing omsider lansert søketjenesten Google News.

Google kunngjorde i går at søketjenesten Google News, som tilbyr brukeren søk i nyhetstjenester på ti forskjellige språk i 22 forskjellige regioner, for offisielt åpnet. Dette til tross for at den engelskspråklige delen av tjenesten har vært tilgjengelig siden september 2002.

Tjenesten tilbyr i tillegg til oppramsing av alle treffene et søk etter stikkord gir, en gruppering av saker som handler om det samme temaet. Nytt fra og med i går er en seksjon som viser de mest populære sakene i den seksjonen av Google News brukeren leser.

Selv om testperioden for Google News har vært uvanlig lang, er offentlig betatesting noe er blitt en typisk måte for Google å innføre nye tjenester på. Med det oppnår man å kunne "lansere" tjenester på et tidligere tidspunkt, siden man med advarselen om betatesting kan unnskylde at ikke alt alltid fungerer helt som antatt. I tillegg får man gjerne tilgang på mengder av testere man slipper å gi lønn. Så lenge tjenesten er gratis, kan brukerne gjerne leve med dette.

Google News er ikke tilgjengelig i det norskspråklige grensesnittet til Google, og det er heller ikke mulig å søke etter norskspråklige nyheter i de øvrige versjonene av tjenesten. Man kan få tilgang til Google News enten ved å endre språket i grensesnittet til for eksempel engelsk, eller ved å gå inn via denne siden .

Til toppen