Betaperioden over for Google News

Google har etter flere år med testing omsider lansert søketjenesten Google News.

Google kunngjorde i går at søketjenesten Google News, som tilbyr brukeren søk i nyhetstjenester på ti forskjellige språk i 22 forskjellige regioner, for offisielt åpnet. Dette til tross for at den engelskspråklige delen av tjenesten har vært tilgjengelig siden september 2002.

Tjenesten tilbyr i tillegg til oppramsing av alle treffene et søk etter stikkord gir, en gruppering av saker som handler om det samme temaet. Nytt fra og med i går er en seksjon som viser de mest populære sakene i den seksjonen av Google News brukeren leser.

Selv om testperioden for Google News har vært uvanlig lang, er offentlig betatesting noe er blitt en typisk måte for Google å innføre nye tjenester på. Med det oppnår man å kunne "lansere" tjenester på et tidligere tidspunkt, siden man med advarselen om betatesting kan unnskylde at ikke alt alltid fungerer helt som antatt. I tillegg får man gjerne tilgang på mengder av testere man slipper å gi lønn. Så lenge tjenesten er gratis, kan brukerne gjerne leve med dette.

Google News er ikke tilgjengelig i det norskspråklige grensesnittet til Google, og det er heller ikke mulig å søke etter norskspråklige nyheter i de øvrige versjonene av tjenesten. Man kan få tilgang til Google News enten ved å endre språket i grensesnittet til for eksempel engelsk, eller ved å gå inn via denne siden .

Til toppen