Betjener nettkunder per lynmelding

Sentinel eDialog24 har suksess med et nytt system for å gi kunder bedre hjelp og støtte over nettet.

Sentinel eDialog24 har suksess med et nytt system for å gi kunder bedre hjelp og støtte over nettet.

Telefon og e-post er fortsatt den vanligste formen for å komme i kontakt med bedrifter og kunder, men Sentinel eDialog går et hakk videre.

Med tilsvarende løsning som MSN lynmelding, men uten å måtte installere en bestemt programvare, tilbyr Sentinel eDialog24 en digital pratetjeneste.

Prosjektleder Bjørnar Nielsen i Sentinel eDialog24 forteller til digi.no at tjenesten det siste året for alvor har begynt å ta av.

Den egenutviklede løsningen var tilgjengelig på markedet i 2001, og Norge.no var blant de første som tok den i bruk.

– Vi kaller tjenesten Nettprat, sier Nielsen, og mener det er illustrerende for hva tjenesten kan utrette.

Går man inn på hjemmesiden til kunder som har valgt Nettprat, får man opp en prateboble på hovedsiden som innbyr til å klikke videre. Deretter kommer man inn i et praterom med bilde av en tilgjengelig konsulent som man kan stille spørsmål direkte om varer eller tjenester.

Konsulenten kan velge å slå av tjenesten, og er da ikke tilgjengelig eller velge å være tilgjengelig døgnet rundt.

En bilforhandler har for eksempel valgt SMS som tilleggstjeneste. Når en potensiell kunde klikker seg inn på hjemmesiden for kontakt, får selgeren som har satt seg selv som tilgjengelig, et automatisk varsel på sin mobiltelefon om dette.

Tjenesten kan brukes både som brukerstøtte og hjelp i nettbutikker. Datakjeden.no tilbyr for eksempel en slik hjelp på sine produkter. Dersom en kunde skal kjøpe en datakomponent og vil vite om den er kompatibel, kan en forespørsel på Nettprat raskt avklare det.

Bibliotekene har valgt denne tjenesten, og kaller den Biblioteksvar. Her kan innbyggere spørre om alt fra fakta til bruk i skolestil til spørsmål om kulturtilbud. Dette gjøres ved å sende kodeord «Svar» til 1980 og deretter få hjelp fra biblioteker spredd over hele Norge.

    Les også:

Dermed er man ikke lenger avhengig av det lokale bibliotekets åpningstider for å få hjelp og veiledning. Spørsmål besvares med faktaopplysninger, lenketips eller informasjon om hvor man kan finne svar. Publikum vil få hjelp til selv å finne fram på Internett og få tak i litteratur og informasjon som man har behov for.

Også kommuner har fått øynene opp for Nettprat som kan besvare alt fra status på byggesøknader til om barnet har fått barnehageplass.

Til toppen