Betongfabrikk interessert i nettkonsulenter

Creuna har greid å skrape sammen 33 millioner kroner i en emisjon, der blant andre Oslo Betongfabrikk har kjøpt seg inn i selskapet.

Konsulentbransjen er knallhard for tiden, med priskrig mellom mange norske IT- og internettkonsulentselskaper. Nå får relativt nystartede Creuna, med Svein Stavelin i spissen, tilført frisk kapital.

De 200 medarbeiderne i Norge, Danmark og Sverige har fått mulighetene til å tegne seg for aksjer i eget selskap. De ansatte eier nå til sammen 35,5 prosent. I tillegg var selskapets største eier, Atlantis Vest (Bjarne Rieber) med også på denne runden og har sikret seg 46 prosent.

Oslo Betongfabrikk er kommet inn som ny eier med 11,1 prosent og Verdipapirfondet Gambak med 7,4 prosent.

- Jeg er meget godt fornøyd med at investormiljøet tror på vår strategi, og at emisjonen ble fulltegnet raskt. Selskapet er nå i utmerket stand til å realisere de strategiske målene som er satt", sier konsernsjef Stavelin i en pressemelding.

Creuna satser på salg av teknologiske løsninger med vekt på design innenfor områder som bank/finans, telekom/medier, offentlig virksomhet og energi/tjenester.

Creuna har hatt en svært aggresiv strategi etter at Stavelin og vennen Martin Hauge kjøpte deler av kriserammede Adcore i fjor. Nå ventes det trolig nye oppkjøp i Skandinavia fra Stavelin & Co.

Likevel er ikke alt bare fryd og gammen i selskapet. Så sent som i begynnelsen av mars skrev digi.no om permitteringer i selskapet, etter sammenslåinger av Razorfish både i Norge og Sverige.

Til toppen