Betydelige framskritt for holografisk lagring

InPhase melder at selskapet har satt ny rekord for lagringstettheten til holografiske lagringsssystemer.

InPhase melder at selskapet har satt ny rekord for lagringstettheten til holografiske lagringsssystemer.

InPhase Technologies er blant selskapene som forsker på alternative lagringsmetoder basert på holografi. Selskapet har foreløpig ikke lansert noen kommersielt tilgjengelige produkter, men jobber foreløpig med å forbedre selskapets holografiske løsninger slik at de når et nivå som kan gjøre dem konkurransedyktige i forhold til blant annet magnetisk lagringsteknologi. Selskapet lover nå å lansere produkter, både stasjoner og media, senere i år.

I forrige uke annonserte selskapet at det har vist fram kommersielt tilgjengelig teknologi som kan lagre 515 gigabits med data per kvadrattomme. Dette skal være ny rekord og mer enn 2,5 ganger tettheten som ble oppnådd i april i fjor, 200 gigabits per kvadrattomme.

Den første generasjonen med stasjoner fra InPhase skal støtte plater med en lagringskapasitet på 300 GB og overføringshastigheter på 20 MB/s. Deretter vil selskapet lansere en serie produkter med kapasitet på mellom 800 og 1600 GB.

Holografisk lagring gjør det mulig å lagre data i tre dimensjoner i stedet for bare på overflaten av et materiale. Tettheten avhenger av antallet piksler/bits i en "side" med data, antallet sider som lagres i en gitt volumetrisk lokalitet, det dynamiske spekteret til opptaksmaterialet, tykkelsen på materialet og bølgelengden til opptakslaseren.

    Les også:

Med løsningen som InPhase nå har demonstrert, ble det lagret 1,3 millioner bits per dataside, og 320 sider plassert med 0,067 graders vinkel i forhold til den neste, ble lagret i det samme området i materialet. En samling med datasider kalles ofte en "bok", og med InPhase' PolyTopic-arkitektur skal det være mulig ikke bare å lagre flere sider som overlapper hverandre, men også overlappende bøker. Tre spor med overlappende bøker ble skrevet med en sporavstand på 700 mikrometer. Materialet var 1,5 mm tykt og bølgelengden til laseren var på 407 nanometer.

Skrivehastigheten bestemmes ifølge InPhase av tiden som kreves for å posisjonere lasere ved den riktige vinkeladressen, hastigheten på lukkeren, lasereffekten og eksponeringstiden. Gjennomsnittlig eksponeringstid under demonstrasjonen var 2,7 millisekunder, noe som skal gi en skrivehastighet på 23 megabytes per sekund.

Lite tyder på at den holografiske lagringsstasjonen InPhase planlegger blir spesielt kompakt - i hvert fall sammenlignet med dagens standard 5 1/4 tommer optiske enheter. En video som viser enheten i bruk, er tilgjengelig her. Trolig er det først og fremst bedriftsmarkedet teknologien vil rettes mot, selv om InPhase også nevner mer forbrukerrettede bruksområder.

Til toppen