Betydelige nyheter i Red Hat Linux 6.1

Den første offisielle oppgraderingen av Red Hat Linux på et halvt år er nå klar. Blant nyhetene er bedre installasjonsrutiner og en programvarebasert RAID-løsning.

Den første offisielle oppgraderingen av Red Hat Linux på et halvt år er nå klar. Blant nyhetene er bedre installasjonsrutiner og en programvarebasert RAID-løsning.

Selv om versjon 6.1 av Red Hat Linux allerede har vært tilgjengelig for nedlasting på Internett en ukes tid, ble utgaven først mandag denne uken offisielt lansert. Red Hat Linux er den mest populære distribusjonen av Linux.

Blant nyhetene i Red Hat Linux 6.1 er forenklet installasjon av operativsystemet og Red Hat Update Agent. Dette kan antakelig sammenliknes med Microsofts Windows Update som er inkludert i Windows 98, og skal gjøre det enklere for brukerne å finne fram til, laste ned og installere oppdateringer og feilfikser.

Distribusjonen tilbyr sømløs integrasjon av programvarebaserte RAID-konfigurasjoner som skal gi raskere og sikrere tilgjengelighet til kritiske data og applikasjoner. For å gi Internett-servere bedre tilgjengelighet, er det støtte for klynging av slike servere inkludert. Konfigurering av Apache-serveren kan nå gjøres via et web- eller e-post-basert grensesnitt.

Red Hat Linux 6.1 vil være basert på versjon 2.2.12 av Linux-kjernen og er optimalisert for Pentium III Xeon - Intels serverprosessor. Full støtte for LDAP (Lightweight Directory Access Protocol) muliggjør distribuert databehandling i store nettverk. Administrasjon av datamaskiner over nettverket forbedres ved hjelp av Wired for Management Baseline 2.0, som også er inkludert.

I tillegg inneholder Red Hat Linux Suns Star Office 5.1, den nyeste utgaven av pakken med kontorstøtteapplikasjoner.

Red Hat Linux 6.1 vil også bli tilgjengelig på CD. Dette vil tidligst skje i midten av oktober og distribusjonen vil leveres i tre forskjellige utgaver hvor den offisielle prisen vil være på mellom omtrent 30 og 150 dollar og inkluderer brukerstøtte for en viss periode. Nedlasting fra Internett er selvfølgelig gratis, men da er ikke brukerstøtte inkludert.

Til toppen