Bezos svak i troen?

Selv om Amazon-gründer Jeff Bezos har mange aksjer igjen, har han på under et år solgt aksjer i selskapet for 234 millioner norske kroner. Mister han troen på konseptet?

Gründer og sjef for den suksessfulle nettbokhandelen Amazon.com og selskapet Amazon.com Incorporated, Jeff P. Bezos har tjent enorme summer på nettbokhandelen og er god for uvirkelige summer i aksjer.

Nå har Bezos solgt aksjer i selskapet for en samlet verdi på rundt 180 millioner kroner (6 millioner US dollar), skriver Electronic Telegraph.

Det betyr at Bezos på under et år har kvittet seg med aksjer til en verdi av rundt 234 millioner norske kroner.

I mai i fjor solgte Bezos tilnærmet det samme antall aksjer, men da til en betydelig høyere kurs. Da solgte han 368.650 aksjer til en kurs på rundt 488 norske kroner (54 US dollar). Når Bezos nå solgte, var verdien på rundt 131 norske kroner (14,50 US dollar).

- Det er ikke uvanlig for toppsjefer å selge noen av sine aksjer. Antall solgte aksjer representerer betydelig mindre enn én prosent av Jeff's aksjebeholdning, sier Bill Curry, en Amazon- talsmann, ifølge Electronic Telegraph.

Verdien av den resterende aksjebeholdningen er på rundt 14,4 milliarder norske kroner (1,6 milliarder US dollar).

Forrige måned måtte selskapet si opp 1.300 personer i håp om å fjerne de røde tallene i regnskapene for fjerde kvartal i sitt regnskapsår. Samtidig varslet Amazon at salget ville være 10 prosent mindre enn forventet i år.

Til toppen