Bidrag til Mobile 2020

Bidrag til Mobile 2020


Tacktalk, som også i blant kalles Sticker, er laget Phoebe Chiang og vant konkurransen. Den tenkte mobiltelefonen er på størrelse med et kredittkort, målene er 90 x 60 x 1,5 mm. Den drives av et 2 x 1,5 cm stort solcellepanel og er bøybar. Mobilen skal ha en lagringskapasitet på 250 GB og skal kunne festes på klær.

Mobilen skal forøvrig ha vanlige funksjoner som tekstmeldinger, spill, kamera, støtte for medieavspilling, spill, Internett-aksess og GPS.


Tacktalk er dessuten utstyrt med to laserstråler og en enkel linse som sammen skal kunne projisere bilder i 3D. Les mer om Tacktalk her.Roll-Up er designet av svenske Björn Torhall. Dette er en egentlig en kompakt datamaskin med ringefunksjonalitet. Den er utstyrt med utrullbar skjerm, noe som gir den en rekke bruksområder.


I mini-modus måler Roll-Up 60 x 110 mm og kan dermed brukes som mobiltelefon av brukere med litt store lommer.


I medi-modus rulles skjermen halvveis ut. Da får enheten to flater, en skjerm hvor brukeren for eksempel kan se film eller spille spill, samt en flate med et virtuelt tastatur som endres etter behov.


I maxi-modus er skjermen rullet helt ut. Brukeren får da tilgang på en 10 tommers stor bredskjerm. Tastaturet projiseres ned på underlaget. Tanken er at enheten med dette skal kunne fjerne manges behov for en bærbar PC.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

Les mer om: