JUSS OG SAMFUNN

Big Brother avslører primitivt Internett

Nextra og andre teleaktører lover at Internett skal bli et videobibliotek, men TVNorge rister på hodet. Big Brother-sendingene avslører både høy pris og enorme tekniske utfordringer.

5. mars 2001 - 12:24

Video-sendingene fra Big Brother-huset har fått det norske Internettet til å knake i sømmene. Når over hundre tusen brukere ber om hver sin videostrøm på mellom 40 og 300 kb/s, gløder linjene, ruterne, og serverne i det norske nettet.
Big Brother Norge har blitt den første prøvekluten på sending av bredbåndsinnhold i det norske nettet som egentlig bare er dimensjonert for å sende tekst og bilder. Hovedutfordringen for Telenor og de andre nettselskapene er at mange brukere etterhvert sitter på svært raske linjer, markedsført med argumenter om video og annet bredbåndsinnhold.


Video-strømmene fra de forskjellige kameraene i Big Brother-huset ligger på Nextra-servere i Oslo - enten du går på Bigbrother.no eller Nextra-portalen Icanal.no. Og det gjør mange: over 100.000 bruker klikker 5-6 millioner ganger om dagen.


Det har gjort at trafikken fra Telenor Internett over til de andre leverandørens nettverk har mer enn doblet seg - fra 180 Mbit til over 500 Mbit. Nå klager en rekke aktører over at sendingene av Big Brother struper deres
datatransport. For på dagens Internett konkurrerer alle likt om kapasiteten.

Nextra hevder at deres nettverk og servere klarer å takle utfordringene, men det kan likevel ta tid før store videosendinger blir vanlig på det
norske Internett.
Det forteller Jan Høvik, sjef for TVNorge Interaktiv, til digitoday.no.


Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.