Bikkjer, biler og barn á kr 15

Egne bikkjer, biler og barn er hva NRK-seerne helst vil se på TV. NRK2 utvidet SMS-tilbudet til sine chatte-glader seere og lot dem også sende MMS i helgen. Det var populært.

Egne bikkjer, biler og barn er hva NRK-seerne helst vil se på TV. NRK2 utvidet SMS-tilbudet til sine chatte-glader seere og lot dem også sende MMS i helgen. Det var populært.

Som første TV-kanal i Europa lot NRK2 seerne sende inn bilder direkte fra mobiltelefon til TV-skjermen. Det ble en suksess. Den første helgen ble to tusen bilder vist på TV-skjermen.

- MMS gjør for TV hva telefonen har gjort for radio. Ved hjelp av kameratelefon kan publikum nå se seg selv i programkonsepter på NRK2. Mulighetene er uendelig mye større enn hva tilfellet er med SMS, og dette vil åpne for en mye mer spennende dialog mellom TV-seerne, sier Gunnar Garfors, prosjektleder for mobile tjenester i NRKs utviklingsavdeling.

Debuten fant sted under Svisj-sendingen natt til lørdag, og tilbudet er nå en del av de faste Svisj-sendingene. Alle bildene som vises på TV-skjermen blir vurdert redaksjonelt. Den første helgen ble bare noen få bilder sensurert.

- NRK2s seere er tydeligvis opptatt av barn, biler og bikkjer. Og så har vi vist fram mange kjærestepar. Etter hvert vil vi kjøre temaorienterte konkurranser knyttet opp mot ulike program. Og koblingen mellom bilder og chat er helt klart interessant, sier Tore Meling, prosjektleder i NRK Aktivum.

NRKs utviklingsavdeling har lenge ligget i europatoppen innenfor MMS og har store ambisjoner om å satse friskt videre.

- Takket være et egenutviklet MMS-verktøy er vi den eneste mediaaktøren som leverer MMSer spesialtilpasset alle telefoner på markedet, sier Garfors.

Innsending av bilde forutsetter at brukerne har MMS-telefon med kamera. Nesten halvparten av alle mobiltelefonene som nå selges kommer med innebygget kamera, noe som gir seerne store muligheter for å delta i TV-sendinger.

Det koster 15 kroner å få bikkja på TV.

Til toppen