Bilder av iMac II spres på nettet

At Apple planlegger en oppfølger til iMac, er vel heller gammelt nytt. Men hittil har det vært ukjent hvordan den vil bli seende ut.

At Apple planlegger en oppfølger til iMac, er vel heller gammelt nytt. Men hittil har det vært ukjent hvordan den vil bli seende ut.

Ifølge våre opplysninger var det tyske MacNews som først viste bildene av den nye og svært så gjennomsiktige iMac II - også kjent som iMac DV (Digital Video). I tillegg hadde magasinet bilder av de mer ordinære iMac II-modellene vil leveres i fem forskjellige farger. MacNews har nå fjernet bildene etter å ha fått Apples advokater på nakken. Men da var allerede bildene spredt til andre nettsteder.

Her finner du pekere til flere websider som inneholder bilder av de nye iMac-modellene.

iMac DV-modellen vil ifølge MacNews være utstyrt med en 400 MHz G3-prosessor (PowerPC 750). Maskinen vil ha to FireWire/IEEE1394-porter, 13 GB harddisk og 128 MB minne. I tillegg skal den utstyres med Airport - Apples trådløse nettverkssystem, 10/100 Mbps Ethernet-kort, 56 Kbps modem, to USB-porter og et spesialutviklet lydsystem.

Standardutgaven av iMac II skal ifølge MacNews være temmelig likt utstyrt som DV-modellen, men har i stedet 10 GB harddisk, 64 MB minne og ikke fullt så stort utvalg av fargekombinasjoner.

Det skal også komme en billigutgave utstyrt med 350 MHz prosessor, 64 MB minne og 6 GB harddisk. Denne vil ikke ha FireWire-porter og vil kun finnes med blått kabinett.

Alle maskinene skal forøvrig utstyres med en noe slanket utgave av Apple Final Cut - et verktøy for videoredigering.

Rettelse: Etter at artikkelen ble publisert har også nettstedene det pekes til i artikkelteksten blitt tvunget til å fjerne bildene av de kommende iMac II-maskinene.

Til toppen