Bilder fra Windows 7 prebeta

Bilder fra Windows 7 prebetaSlik er det rene skrivebordet i dagens tidlige versjon av Windows 7. Vet første øyekast er det ikke noe så veldig spesielt ved det.Men nå plasseres gadgetene som ble introdusert med Windows Vista rett på skrivebordsflaten, i stedet for i et eget sidefelt.

Device Stage skal gjøre det enklere for brukerne å få tilgang til funksjonaliteten som tilknyttede enheter kan tilby. Dessuten kan leverandøren av enheten legge til lenker til driveroppdateringer, dokumentasjon og annen informasjon. Det meste av innholdet på siden lastes direkte ned fra leverandørens nettsted.

I Windows 7 skal det være enklere å koble maskinen til trådløst nettverk.

Man kan velge mellom ulike brannmuroppsett, avhengig av hvilken oppkobling man benytter.

I bedriftsutgaver av Windows 7 skal man kunne installere applikasjoner i virtuelle maskiner og få applikasjonene til å opptre på skrivebordet som om de blir kjørt i den lokale operativsystemet.

Kalkulatoren i Windows 7 er fornyet og har fått mer funksjonalitet.

I Windows 7 kan man med Federated Search søke ikke bare lokalt på PC-en, men også i eksterne søkemotorer, dokumentsamlinger, webapplikasjoner og andre datalagre.

Jump Lists skal gi tilgang til den mest brukte funksjonaliteten i hvert program. Kan også tilbys av enheter som skrivere, skannere og mobiltelefoner. Her vises Jump-listen til Windows Explorer fra startmenyen.

Libraries er virtuelle samlinger av filer og mapper som brukeren selv kan opprette. Innholdet i samlingene kan til og med befinne seg på ulike maskiner.

Også den nye versjonen av Windows Media Player har støtte for Jump Lists. Her tilgjengelig fra oppgavelinjen.

Mediespiller finnes også i en egen lettvektsutgave for avspilling.

Ribbons, eller oppgavebånd, som de godt kan kalles på norsk, er kjent fra Office 2007. I Windows 7 vil blant annet Paint og Wordpad være utstyrt med dette brukergrensesnittet.

Lyd, video og bilder kan streames til eksterne enheter, for eksempel stereoanlegget på stuen. Krever dog støtte for Digital Living Network Alliance v1.5-standarden i mottakerutstyret.

I Windows 7 er det mulig å se skrivebordsbakgrunnen uten å lukke alle vinduene. Samtidig legges alle gadgets nå direkte på bakgrunnen. Bildet over viser alle vinduene synlige, mens de er gjennomsiktige nedenfor.

Det skal være enklere velge skjerm, projektor eller kombinasjoner av disse i Windows 7. Det skal også være mulig å fordele skjermbildet på to projektorer. Det tilbys også flerskjermsstøtte for virtuelle maskiner.

Windows Explorer har blitt ryddigere.

Det skal bli enklere å finne fram til riktig vindu på oppgavelinjen.

Klikk her for å komme tilbake til hovedartikkelen.

Til toppen