Bilder mest populært i mobilsøk

Bildesøk er den mest populære tjenesten i Sesams mobilsøk, forteller Bjørn Tveiten.

Det Schibsted-eide søkemotorselskapet Sesam har satset på flere søketjenester for mobiltelefon. De samarbeider med Telenor om en løsning der man søker informasjon på Wap fra mobilen.

Telenor har i dag rundt 500 000 månedlige brukere på Wap.

– Den mobile søketjenesten har nå 10 000 unike brukere i uken, forteller ansvarlig for mobiltjenester i Sesam, Bjørn Tveiten til digi.no.

Det er bildesøk som hittil har vært den mest populære tjenesten med 150 000 til 200 000 søk i måneden.

Bilder kan lastes ned som bakgrunnsbilder på mobilen, men det er stor grunn til å tro at også porno utgjør en vesentlig del av disse søkene. Ved å legge inn beskrivende ord eller navn på personer skal man oppnå treff på både norske og internasjonale nettsider som har et bilde som passer til søkeordene.

Sesam mobilsøk gir et integrert søk i Norges største Wap-portaler som Telenor, NRK og VG. Tveiten tror at tjenesten etter hvert kan bli svært populær også som reklamekanal.

Søkemotorselskapet tjener penger på såkalte PPC-inntekter, som er annonser betalt per klikk («pay per click»).

Det anslås at Google bare i Norge tjener 100 millioner kroner årlig på annonser, og det er et stort potensial framover.

Tveiten ser for seg et inntektspotensial bare på mobilsiden på mellom 4 og 5 millioner kroner i neste år.

– Når en kunde søker på en bedrift, kan den samtidig komme inn på bedriftens Wap-side via vårt klikkbaserte annonsesystem, framholder Tveiten.

Sesam på mobiltelefonen tilbyr tjenester som blant annet nyhetssøk, Wikipedia, tv-klipp, værdata, bedrifter, personer, spill og ringetoner, mobile nettsider.

For journalister, investorer og aksjonærer er det også av interesse at søk på daglig leder eller styreledere, også automatisk vil vise kart hvor de bor og regnskapet fra de selskaper som lederne representerer tre år tilbake.

Til toppen