Bildetjenester på nettet

Det er for tiden økende interesse for foto- og bildetjenester på World Wide Web. Også store aktører som Kodak og Hewlett-Packard har oppdaget dette markedet.

Det er for tiden økende interesse for foto- og bildetjenester på World Wide Web. Også store aktører som Kodak og Hewlett-Packard har oppdaget dette markedet.

Tjenestene finnes i mange varianter. Kodak tilbyr i dag en veldig enkel postkorttjeneste på sitt nettsted, hvor man fra en tabell kan velge motiv samt skrive det man ønsker for "baksiden" av kortet. Når du er fornøyd med kortet, sendes det, eller mer korrekt, det lagres i en database og en e-post sendes automatisk til mottakeren hvor det henvises med en URL til det stedet kortet er lagret. Mottakeren kan da se kortet og hva du skriver ved hjelp av sin nettleser. Tjenesten er gratis.

Hewlett-Packard har innledet et samarbeid med PictureVision om deres PhotoNet tjeneste. Tjenesten går ut på at kunder som leverer inn sin film til fremkalling hos en fotoforhandler eller på postordre, kan få bildene digitalisert for så å lagre dem på en database på Internett. Man kan også få lagret bilder man selv har skannet inn eller fotografert med et digitalt kamera. Bildene på databasen kan enten være offentlige, slik at alle på Internett kan se dem, eller være beskyttet med et passord. Dette siste er fint hvis du bare ønsker at utvalgte brukere, som familiemedlemmer og venner, skal få se dine private bilder. Du kan også få sendt bildene til de du ønsker per e-post. Denne tjenesten er i dag bare tilgjengelig i USA og Israel, men vil etterhvert komme til flere land.

Norske Eiendomsfoto har en tjeneste på Internett hvor man kjøpe flyfoto av eiendommer i Oslo, Fredrikstad og Hvaler. På nettstedet kan man få se små bilder av eiendommene og omgivelsene rundt. Eiendommene er ofte fotografert fra flere forskjellige retninger. Man kan så kjøpe større utgaver av bildene, enten på papir eller på CD-ROM. Norsk Eiendomsfoto har som mål å utvide tilbudet til å dekke alle tettsteder i Norge.

Til toppen