Biler skal få Siri-støtte

Apple har inngått partnerskap med flere av verdens ledende bilprodusenter.

Apple fikk i mai innvilget et patent på en trådløs fjernkontroll for styring av flyttbare mediespillere. Fjernkontrollen har klemmer under for festing til rattet. Eyes Free-knappen som Apple nå snakker om er sannsynligvis integrert på en bedre måte.
Apple fikk i mai innvilget et patent på en trådløs fjernkontroll for styring av flyttbare mediespillere. Fjernkontrollen har klemmer under for festing til rattet. Eyes Free-knappen som Apple nå snakker om er sannsynligvis integrert på en bedre måte. (Bilde: Apple-patent)

Apple har inngått partnerskap med flere av verdens ledende bilprodusenter.

Sammen med avdukingen av iOS 6 i går, kunngjorde Apple en ny funksjonalitet knyttet til Siri som kalles for Eyes Free. Denne skal gjøre det mulig styre iOS-enheter i større grad enn tidligere ved hjelp av tale.

Under presentasjonen i går fortalte Apples iOS-sjef, Scott Forstall, at denne funksjonaliteten i særlig grad vil kunne benyttes når brukere av enheten kjører bil og dermed ikke har mulighet til å kontrollere enheten med hendene. Dette skriver Engadget.

Til vanlig aktiveres ikke Siri før man trykker på en knapp på skjermen, men det er lite praktisk i biler. Forstall fortalte derfor at biler fra BMW, GM, Mercedes, Land Rover, Jaguar, Audi, Toyota, Chrysler og Honda vil leveres med en egen Eyes Free-knapp integrert i rattet. Ifølge Forstall har samtlige lovet å komme med dette innen 12 måneder.

Det er ingenting som tyder på at bilene vil få Siri-funksjonalitet innebygd. Funksjonaliteten avhenger nok av at brukerens iOS-enhet er koblet til en kontakt i bilen, eller er tilknyttet via en trådløs forbindelse.

Allerede i mai ble det kjent at Apple har fått patent på en teknologi som er en del av dette konseptet. Det sies ingenting om talestyring i patentet, men det dreier seg om trådløs fjernstyring av flyttbare mediespillere fra en kontrollenhet som er montert på eller integrert i rattet til en bil. Det er ikke utenkelig at én av knappene på denne enheten er kan være den som aktivere Eyes Free og dermed Siri.

    Les også:

Til toppen