JUSS OG SAMFUNN

Bill åpnet NetAid

I regi av FN, har Clinton, Mandela og Blair nå åpnet NetAid - nettstedet som skal gjøre det enklere å donere penger til bekjempelse av fattigdom.

Hilde Nyman
9. sep. 1999 - 11:31

Tanken er at Internett skal utnyttes til fulle på nettstedet, og på den måten kapre flere sponsorer og givere til fattigdomsbekjempelse. De Forente Nasjoner (FN) hadde fått med seg intet mindre enn den amerikanske presidenten Bill Clinton, tidligere president i Sør-Afrika Nelson Mandela, og den britiske statsministeren Tony Blair, skriver The Wall Street Journal Interactive Edition.

Målet er å generere en milliard hits mot ekstrem fattigdom som vil lede til konkrete aksjoner og donasjoner av tid, ekspertise, varer eller penger.

Som digi.no tidligere har skrevet (se relaterte saker nederst i saken) vil det bli avholdt tre rockekonserter tre steder i verden 9. oktober i år, i London (Wembley Stadium), Genève (Palais des Nations) og New York (Giants Stadium). Konsertene vil sammen med nettstedet være med på å få opp tempoet i kronerullingen. Bon Jovi, Sting, Bryan Adams og David Bowie er blant artistene som har meldt sin ankomst til en av de tre konsertene.

Konsertene vil sendes direkte på nettstedet via Real Networks gjennom to kanaler, en med selve konserten, og en som sender fra bak scenen. Også BBC og MTV vil sende konsertene direkte.

Planen er at nettstedet etter hvert skal tilby blant annet en online-brevvenn-tjeneste og diskusjonsgrupper.

Nettløsningen er utviklet av Cisco Systems sammen med FNs utviklingsprogram. Det er mulighet for 125.000 brukere og én million hits i minuttet. KMPG har bygget opp nettstedet og innholdet støtter seg på nettverksarkitektur som vil holde 1.500 servere på 90 ulike steder i verden i gang.

For å gjøre doneringen av penger til den gode saken, kan nettstedet håndtere opp til 1.000 sikre betalinger per sekund.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.