Bill ber nettbransjen bedre personvernet

USAs president, Bill Clinton, kom fredag med en klar advarsel til nettbransjen: - Innfør et minimum av personvernregler selv, ellers vil myndighetene gjøre det.

USAs president, Bill Clinton, kom fredag med en klar advarsel til nettbransjen: - Innfør et minimum av personvernregler selv, ellers vil myndighetene gjøre det.

- Jeg tror det er på tide å stille spørsmålet: Har dere en personvernpolicy dere kan være stolte av, eller er det slik at dere har en policy som dere er glade for ennå ikke er avslørt i media, sa Clinton da han talte under et teknologiseminar i San Jose i California i forrige uke, skriver Dow Jones Newswires.

Presidentens tale føyer seg pent inn i rekken av nye sgnaler fra amerikanske myndigheter om at de ikke ser med like blide øyne på innsamlingen av persondata som enkelte selskaper bedriver på Internett.
Les bl.a. om myndighetenes jakt
på DoubleClick og Yahoo!:

Kake-kikker tatt på fersken - legger seg flat
Næringsrike men ufordøyelige småkaker
Stortinget er usikker på småkaker
Michigan saksøker DoubleClick
Personvernaktivister avviser DoubleClicks forsvarskampanje
Serverer småkaker for første gang i det amerikanske Senatet
Nettreklame: Foreslår felles europeiske kjøreregler
DoubleClicks nettsteder bombardert med e-post
Norske DoubleClick vet ikke hvor du bor
Yahoo! sensurerer fagforeningsbanner
Yahoo! saksøkes for forfølgelse
Beskylder DoubleClick for å lekke kundehemmeligheter

Sist torsdag annonserte DoubleClick, som er det selskapet som først og fremst har vært i søkelyset den siste tiden, at firmaet ikke lenger vil registrere hvilke nettsteder folk besøker og matche disse opplysningene med andre personlige data før myndighetene og nettbransjen er blitt enige om felles retningslinjer på området.


DoubleClicks registreringsiver har så langt blant annet ført til et søksmål i Michigan (se saken "Michigan saksøker..." over).

Ifølge Dow Jones Newswires oppfordrer nå Bill Clinton en samlet internettbransje om å samarbeide med myndighetene for å komme fram til et sett med personvernregler som alle kan akseptere og som vil være til det beste for forbrukerne.

- Jeg håper alle vil samarbeide med oss for å få et mest mulig åpent Internett som samtidig sikrer den enkeltes rett til privatliv, sa Clinton, som tror vanlige online-brukere er svært opptatt av personvernspørsmålet:

- Mange frykter at de ikke har noen steder de kan være i fred. Husk at frihet også krever et minimum av vernet privatliv, sa presidenten, og la til at det på enkelte områder ikke er mulig å komme utenom en viss lovregulering - eksempelvis pasientjournalers konfidensialitetskrav, finansielle data og foreldreopplysninger.

Til toppen