Bill Gates antyder ny Windows 2000-forsinkelse

Mye tyder på at Windows 2000 igjen er utsatt. Under et Dell-seminar i Texas onsdag, sa Bill Gates at han "er rimelig sikker" på at selskapets kommende operativsystem, Windows 2000, blir klart i løpet av året.

Mye tyder på at Windows 2000 igjen er utsatt. Under et Dell-seminar i Texas onsdag, sa Bill Gates at han "er rimelig sikker" på at selskapets kommende operativsystem, Windows 2000, blir klart i løpet av året.

Lanseringen av Microsofts allerede sterkt forsinkede operativsystem Windows 2000 kan bli ytterligere skjøvet ut i tid.

For Bill Gates' uttalelser i går om at han er rimelig sikker på at programpakken vil bli klar innen utgangen av året, åpner døra for nye forsinkelser etter hvert som testingen skrider fram.

- Kvalitet er nøkkelen, sa en svært vag Gates til de 1.200 deltakerne på Dell Computers DirectConnect-konferanse i Austin i Texas i går, melder nyhetsbyrået Dow Jones News Service.

Windows 2000 er etterfølgeren til Windows NT - Microsofts operativsystem for kraftigere datamaskiner og bedriftsnett.
Dersom Microsoft makter å få Windows 2000 ferdig til desember i år, blir selskapets flaggskip-produkt ganske nøyaktig 18 måneder forsinket i forhold til den opprinnelige lanseringsplanen. Men uansett om systemet skulle settes i produksjon innen årsskiftet, vil det antakelig ikke bli tilgjengelig på bred front i Norge før et godt stykke ut i 2000.

Forsinkelsen rammer en lang rekke produsenter som har laget programvare og maskiner for Windows 2000, men Tom Adolfsen, toppsjef i Merkantildata tar en eventuell ny forsinkelse med stor ro.

- Det er som å få høre at NSB er forsinket. Det kan hende at dette rammer noen kunder, men de fleste bør vente på den første oppgraderingen som kommer i løpet av tre til seks måneder, sier Adolfsen til digi.no.

Merkantildata-sjefen mener at det til og med kan være positivt at Microsoft utsetter lanseringen til over nyttår - det vil gi bransjen størst mulig konsentrasjon om år 2000-problemet, mener han.

Microsofts produktansvarlige i Norden, Ulf Alvarsson, uttalte til digi.no i juni i år at selskapet har satt tre kvalitetskriterier som ufravikelige vilkår for det ferdige systemet. De tre kriteriene er svært enkle, og de er nært knyttet til realistiske driftssituasjoner:

  • Alle stress-tester skal passeres minst like bra på den ferdige utgaven av Windows 2000 som på den nyeste utgaven av NT 4.
  • Alle de store pilotkundene må ha så stor tillit til systemet at de tar det i bruk i større omfang
  • Minst halvparten av Microsoft selv skal kjøre på Windows 2000

Microsoft håper at mellom 400.000 og 600.000 personer skal engasjeres i den avsluttende testfasen, der så mange feil som mulig skal oppdages og rettes på.

Windows 2000 kommer i én klientutgave, og i tre tjenerutgaver: Standard, Advanced og Data Center. Klientutgaven skal bli Microsofts standardklient i yrkeslivet. Windows 98 skal profileres som et forbrukerprodukt, og vil få en etterfølger en gang i 2001. Windows 2000-klienten vil få en rekke nye egenskaper som blant annet tar hensyn til brukere av bærbare maskiner og miljøer der man ofte setter seg ved andre PC-er enn ens egen.

Til toppen