BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bill Gates avduket nett-computer

Gründer og styreformann i Microsoft, Bill Gates, omfavner omsider Sun-sjef Scott McNealys idé om nettverksmaskinen, NC-en. Under sin keynote på Comdex i spillbyen Las Vegas i går, avduket Gates selskapets første NC basert på Microsofts egen programvare.

Øystein Kvistad
15. nov. 1999 - 12:04
Se hvordan Microsoft forbereder Windows-fri verden

MSN Web Companion


Markedsstrategen Bill Gates posisjonerer dermed Microsoft til å ta opp kampen mot nevnte Sun og databaseleverandøren Oracle, som begge de siste fire årene har misjonert sterkt for lavprismaskiner som fortrinnsvis lar deg arbeide med nettverksbaserte programmer og som fjerner kompleksiteten og kostnadene fra dagens feite PC-er.

- Vi arbeider med en rekke utstyrsprodusenter om å utvikle en enkel og og rimelig maskin som lar forbrukerne få tilgang til verdensvevens rikholdige innhold, sa Gates i sin åpningstale.

Ifølge CNET News.com forventes maskinen å krype under 200 dollar når - eller dersom - den blir tilgjengelig som planlagt i andre halvår i 2000.

- Fremtidens PC blir mer enn en klient - den blir egentlig en tjenermaskin, sier Gates nå, og spår - som en god del har gjort før ham - at "PC-en blir i stand til å benytte nettverket til å overføre all informasjon på PC-disken til enhver elektronisk enhet som måtte befinnes seg i hjemmet.

Det skal bli interessant å høre hva Sun-sjef Scott McNealy, Hewlett-Packards nye kvinnelige toppsjef Carly Fiorina og ikke minst Novell-topp Eric Schmidt har å si til Gates' nyvunne NC-kjærlighet når de slipper til på Comdex-podiet senere i uka.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra