BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bill Gates blar opp milliarder

En rekke investorer med Bill Gates i spissen blar opp 8,5 milliarder dollar for å fortsette arbeidet med å realisere satellittprosjektet Teledesic der målet er å tilby bredbånds Internett-aksess fra et globalt nettverk av satellitter.

Frode Eriksen
12. juli 2000 - 09:28

Gates er sammen med Craig McCaw kjernen bak satellittselskapet Teledesic som også kjøpte det konkurstruede ICO Global Communications i vår for 1,2 milliarder dollar. ICO er nå innfusjonert i Teledesic og betyr at selskapet også vil tilby taletelefoni sammen med internett-aksess basert på IP-protokollen.

Den nye kapitalen som Gates, McCaw og andre aksjonærer nå skyter inn i Teledesic kommer på toppen av kjøpesummen for ICO og gir ny tro på at prosjektet kan realiseres.

Fungerende toppsjef i selskapet som nå kalles ICO-Teledesic, Russell Daggatt, sier at den nye kapitalen er svært viktig så lenge den type selskap ikke er spesielt populære i investorkretser for tiden.

Blant andre av ICO-Teledesics investorer er indiske Subhash Chandra, Motorola, den saudiarabiake prinsen Alwaleed Bin Talal, Boeing og Abu Dhabi Investment.

Etter konkursen i Iridium, der investorene med Motorola i spissen måtte svelge et tap på 5 milliarder dollar, har lignende prosjekter med de fellestrekk at tunge nettinvesteringer må være på plass før en kan starte kommersiell produksjon av tjenester opplevd tunge tider og liten tillit i markedet.

Planen for ICO-Teledesic er nå først å lansere 10 satellitter og tilby telefoni-tjenester fra 2003. Senere vil Teledesic-satellittene bli plassert ut for å tilby bredbånds Internett-aksess.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.