JUSS OG SAMFUNN

Bill Gates er forbigått

Bill Gates er ikke lengre verdens rikeste mann. Han er «bare» på tredjeplass.

6. mars 2008 - 08:45

Bill Gates er ikke lengre verdens rikeste mann. Den tittelen går til hans venn, superinvestoren Warren Buffet.

Forbes lager hvert år en liste over verdens rikeste mennesker. De siste 13 årene har Microsoft-gründeren Bill Gates toppet listen, men han har begynt å gi bort store deler av sin formue og har derfor ramlet ned fra topplasseringen.

Warren Buffet er god for 62 milliarder dollar, eller 318,5 milliarder kroner. Det er en fremgang på hele 10 milliarder dollar på et år.

Bill Gates er nå god for 58 milliarder dollar, en fremgang på 2 milliarder fra fjoråret. Forbes spekulerer i om han ville beholdt plassen på topp dersom selskapet hans ikke hadde lagt inn bud på Yahoo. Microsofts aksjekurs har hatt en nedgang på 15 prosent siden budet ble kjent, og selv om Gates gradvis har solgt seg ned, eier han fortsatt en stor andel av selskapet.

Selv om Bill Gates er rikere i år enn i fjor, er han likevel forbigått av enda en person.

Meksikanske Carlos Slim Helú er verdens nest rikeste mann. Han skal være god for 60 milliarder dollar, en økning på 11 milliarder sammenliget med listen i fjor. Han har skapt sin formue innen telebransjen. Ser man to år tilbake, har formuen hans doblet seg.

Warren Buffet gir bort fem prosent av sine aksjer i Berkshire Hathaway til veldedige formål hvert år. Det skjer i juli måned. Han har også erklært at han vil gi store deler av sin formue til Bill and Gates Foundation. Det har imidlertid ikke skjedd ennå, og han topper derfor listen nå.

Carlos Slim Helú derimot, har ikke signalisert noe som helst om å gi bort deler av formuen. Det er derfor ikke unaturlig å tro at han vil toppe listen i flere år fremover.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.