Bill Gates er rikest igjen

Dessuten er begge Microsoft-gründerne rikere enn Google-gründerne. Se IT-bransjens toppliste.

Bill Gates er rikest igjen

Dessuten er begge Microsoft-gründerne rikere enn Google-gründerne. Se IT-bransjens toppliste.

Bill Gates har i mange år vært verdens rikeste mann, men har i perioder blitt forbigått av flere andre.

Det skyldes blant annet at han har begynt å gi bort store deler av sin formue, og mesteparten av dette har gått til ideelle formål i regi av Bill and Melinda Gates Foundation.

Nå er han likevel tilbake på topp. Forbes har regnet seg frem til at Bill Gates er god for 57 milliarder dollar, og dermed går han forbi sin venn Warren Buffet, som er oppført med en formue på 50 milliarder dollar.

Investeringslegenden Buffet har på papiret mistet store verdier i forbindelse med finansuroen, og hans aksjer i investeringsselskapet Berkshire hathaway har falt med 15 prosent siden februar i år.

Gates er ikke alene som IT-gründer på Forbes Topp 400-liste. Han får blant annet følge av Facebook-gründer Mark Zuckerberg, som i en alder av 24 år debuterer på listen med en estimert formue på 1,5 milliarder dollar.

De som har vært litt lengre i IT-bransjen, finner høyere opp på listen. Oracle-gründer Larry Ellison er verdens tredje rikeste med en formue på 27 milliarder dollar.

Det er også verdt å merke seg at begge Microsoft-gründerne fortsatt er rikere enn Google-gründerne. Paul Allen kniper så vidt plassen over Sergey Brin. Dessuten ligger Microsoft-sjef Steve Ballmer rett bak Google-gründerne.

IT-bransjens rikeste:

  1. Bill Gates: 57 milliarder dollar
  2. Larry Ellison: 27 milliarder dollar
  3. Michael Dell: 17,3 milliarder dollar
  4. Paul Allen: 16 milliarder dollar
  5. Sergey Brin: 15,9 milliarder dollar
  6. Larry Page: 15,8 milliarder dollar
  7. Steve Ballmer: 15,0 milliarder dollar

    Listen er bygget opp ut fra tall per 29. august. Det betyr at det allerede nå kan ha blitt store endringer, ettersom det har vært en veldig urolig børsperiode siden den gang.

Til toppen