Bill Gates er verdens rikeste

Microsoft-grunnlegger Bill Gates troner for fjerde år på rad på toppen av listen over verdens rikeste, mens president Donald Trump har falt ned til 544. plass.

Bill Gates er fortsatt verdens rikeste.
Bill Gates er fortsatt verdens rikeste. Bilde: AP Photo/Mark J. Terrill
21. mars 2017 - 08:55

Ifølge magasinet Forbes , som lager listen hvert år, har Gates en formue på 86 milliarder dollar, tilsvarende 729 milliarder kroner.

Nummer to på listen er finansmann og investor Warren Buffet med en formue på om lag 75,6 milliarder dollar, mens Amazon-grunnlegger Jeff Bezos er på tredjeplass med en formue på 72,8 milliarder dollar.

Amerikanere og teknologisektoren dominerer toppen av listen, for eksempel finner vi Facebook-gründer Mark Zuckerberg på femteplass.

Kun to ikke-amerikanere er blant topp ti. Det er spanske Amancio Ortega, eier av kleskjeden Zara på fjerdeplass, og telekommagnaten Carlos Slim fra Mexico på sjetteplass.

Fredriksen rikeste nordmann

John Fredriksen er rikeste nordmann på listen, selv om han står oppført som kypriot, på 131. plass, med en formue på 9,9 milliarder dollar. Det er opp to plasser fra fjorårets liste.

Neste nordmann er Odd Reitan på 294. plass med 5,3 milliarder dollar i formue. Han har bykset 64 plasser opp fra 358. plass i fjor.

Søstrene Alexandra (20) og Katharina Andresen (21) er for andre år på rad verdens yngste milliardærer, med en formue hver på 1,2 milliarder dollar. Det kvalifiserer til en delt 1 678. plass.

Trump raser ned

Men det er for øvrig tynt med kvinner på listen. Verdens rikeste kvinne finner vi først på 14. plass, Liliane Bettencourt (94), som eier kosmetikkgiganten L'Oreal.

President Donald Trump faller over 200 plasser ned til 544. plass. Han er ifølge Forbes god for 3,5 milliarder dollar. Det store fallet forklares blant annet med dårligere tider i eiendomsmarkedet i New York.(©NTB)

Dette tjener IT-lederne i Norges største bedrifter »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.