JUSS OG SAMFUNN

Bill Gates (fange nr APD 105 519) slik du aldri har sett ham før

Amerikanske medier elsker å rote i sine presidentkandidaters tilsmussede fortid. Andre har latt seg inspirere til å rote i kjente bedriftslederes fortid. Slik ser for eksempel en 22 år gammel Gates ut i politiet i Albuquerques forvaring.

Sigvald Sveinbjørnsson og Pål Leveraas
6. nov. 2000 - 21:28

Bildet, tatt 13. desember 1977, er fra de meget tidlige årene i Bill Gates' karriére. Den gang holdt selskapet til i Albuquerque, New Mexico. Selskapet holdt til i denne byen i de første årene, i et partnerskap mellom Gates og Paul Allen, som startet ut som et 50:50 eierskap, men som senere ble 60:40 i Gates favør og tilslutt endte opp 64:36 i samme retning.

Bill Gates arrestert i Albuquerque.
Bill Gates arrestert i Albuquerque.

Historien om hvorfor Bill ble fremstilt for fengsling denne vinterdagen er fremdeles ikke kjent, men det kan ha sammenheng med at Bill er glad i raske biler. Han var 22 år gammel da bildet ble tatt. Tidligere samme år, den 4. mai 1977 var de to partnerne på tur i Gates grønne Porsche 1974-modell, retning nordover på Monroe, da hastigheten ble for høy.

I motgående retning kom Geraldine Evans i sin 1971 Chevrolet.

De kræsjet.

Hadde Gates kjørt litt fortere, ville nok verden sett meget annerledes ut idag.

Men arrestbildet ble ikke tatt i forbindelse med denne tildragelsen. Den politirapporten er nemlig forsvunnet, et faktum Brill's Content Magazine oppdaget da de etter lengre tids påtrykk greide å få ut arrestbildet av Gates i 1998.

digitoday.no ville gå opp Brill's Content's fotefar, for selv å finne ut hva som har skjedd med arrestpapirene, og hva som er den egentlige historien bak bildet. Men i motsetning til de formelle amerikanerne, tar vi en mer direkte "approach". digitoday.no tok telefonen til byen Redmond, i den amerikanske delstaten Washington, stedet hvor daværende "Micro-Soft" dro to år etter foto-sesjonen i Albuquerque, og siden har bodd.


- Hei! Vi skulle gjerne hatt noen opplysninger om et trafikkuhell som skjedde i Albuquerque, i mai 1977?

- Ja?, svarer en informasjonsmedarbeider fra Microsoft.

- Det var Bill Gates og Paul G. Allen som krasjet med en grønn Porsche. Vi vil gjerne finne ut hva som skjedde, og hvordan verden hadde sett ut om dette hadde gått galt?

- (Damen ler) Sorry ... det lar seg nok ikke gjøre. Jeg tror ikke han (Bill Gates. red. anm) er interessert i å bruke tiden sin på å kommentere en bilulykke fra 1977, avslår informasjonsmedarbeideren.

Paul Allen måtte vel kunne gjøre en like god jobb, tenkte vi. Han var jo med i bilen. digitoday.no ringte hans kontor i Washington.

- Dette er et privat kontor. Alle spørsmål som rettes hit må sendes inn på forhånd, sier en stram kvinnestemme som tydelig har drukket for mye kaffe den siste timen,

- Greit, - da kan vi vel sende spørsmålene i en e-post?

- Nei, jeg sa post. Du må sende det inn skriftlig

Det var siste ord fra sekretæren til en av de mest digitale innovatørene i verden, Paul G. Allen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.