Bill Gates foreslår ny PC-standard

Microsoft involverer seg stadig mer i designet av maskiner. Her er selskapets forslag til neste generasjons stasjonære maskiner, men det er ingen revolusjon.

Microsoft involverer seg stadig mer i designet av maskiner. Her er selskapets forslag til neste generasjons stasjonære maskiner, men det er ingen revolusjon.

Microsoft har et dilemma - selskapet kan ikke fritt utvikle nye funksjoner i Windows uten at maskinvaren følger med i utviklingen. Men selv Intel har ikke klart å utvikle de stasjonære maskinene så veldig mye de siste årene.

Microsoft har derfor involvert seg sterkere i maskindesign, blant annet med sin Tablet PC som med sin trykkfølsomme skjerm er budet helt og holdent til en spesialversjon av Windows XP.

Nå skal Microsoft gi den stasjonære bord-PCen en løft. Som digi.no fortalte i går avduket Bill Gates "Athens", en ny PC-design på en konferanse i New Orleans. Designen løfter dagens basisbokser til å inkludere flere komponenter og vil derfor definere en minimumsstandard. Men Athens er ikke en revolusjon.

Her er detaljene i maskinene Microsoft og HP har designet sammen:

Athens er laget for etterfølgeren til Windows XP, som foreløpig lever under navnet Longhorn. Athens utvider PC-en på tre fronter: Sikkerhet, brukervennlighet og kommunikasjon, skriver amerikansk presse. Bildet viser et designforslag Microsoft og HP har laget.

På kommunikasjonssiden får alle Athens-maskiner et telefonrør for IP-telefoni og et innebygget videokamera. Tastatur og mus er trådløst og lades opp når du legger dem fra deg i dockingstasjonen på PC-en.

Athens skal også forbedre sikkerheten. Pålogging skjer gjennom en hardware-nøkkel og en fingeravtrykkleser. Dette skal passe sammen med de forskjellige sikkerhetsteknologiene Microsoft planlegger for Longhorn.

For å øke brukervennligheten har maskinene fått flere lys på skjermen som indikerer beskjeder og e-post. Disse vil blinke selv når skjermen og maskinene er i dvale. Også CD-stasjonen og USB-pluggene er bygget inn i skjermen, noe som reduserer størrelsen av maskinkassen. Bluetooth blir også standard.

HP og Microsoft tror at de første Athens-designede maskinene vil dukke opp i salg allerede mot slutten av året.

Til toppen