Bill Gates fortsatt rikest

Bill Gates er nok en gang kåret til verdens rikeste, men fikk i år selskap av Google-gründerne på Forbes' liste.

Bill Gates er nok en gang kåret til verdens rikeste, men fikk i år selskap av Google-gründerne på Forbes' liste.

Microsoft-grunnlegger Bill Gates (47) er kåret til verdens rikeste mann for tiende år på rad. Han havnet på toppen av Forbes liste over verdens milliardærer, med en personlig formue på 46 milliarder dollar, eller 320 milliarder kroner.

Tett etter kommer en annen Microsoft-gründer, Paul Allen (50), med en formue på 20 milliarder dollar, eller 140 milliarder kroner. Det er nok penger til en fjerdeplass på Forbes liste.

For å komme på Forbes liste må du være milliardær, målt i dollar. Du må altså ha mer enn sju milliarder kroner i formue for å komme på denne eksklusive listen. I dag finnes 587 personer i verden som kan smykke seg med milliardær-tittelen.

Grunnleggerne av søkemotoren Google, Larry Page og Sergey Brin, har klatret opp på Forbes liste med en formue på over en milliard dollar hver. Pengene har strømmet inn etter at selskapet ble etablert av de to unge studentene ved Stanford university i 1998. For de to gründerne har det vært et eventyr. Google er i dag desidert største søkemotor med en markedsandel på over 40 prosent.

Googles suksess skyldes såkalte betalte søk som knytter annonser til de konkrete søkeresultatene. Det gjør ingen av de andre søkemotorene, som for eksempel Yahoo! Og Altavista. Googles kobling av søkeresultater gir brukerne utfyllende informasjon, samtidig som annonsørene kan generere mer trafikk og inntekter på nettsidene sine.

Til toppen