BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bill Gates i Davos: - Ingen fare for aksjonærene

Bill Gates er i Davos i forbindelse med årsmøtet i World Economic Forum. Han sier til pressen at aksjonærene ikke har noe å frykte, samtidig som han nok engang innrømmer at Microsoft ikke gjør seg godt nok forstått.

Eirik Rossen
3. feb. 1998 - 12:16

Fra Davos har Gates også sendt et brev med dette budskapet til selskapets 25.700 ansatte og 1 million aksjonærer. Her fastholder han at det saken mellom Microsoft og USAs justisdepartement gjelder - og i forlengelsen av det Microsofts problemer med delstatsmyndigheter i USA, Europa-kommisjonen og den japanske regjeringen - er det "vitale prinsippet [...] om hvorvidt Microsoft og tusener av andre amerikanske programvareselskap vil fortsatt være fri til å lage programvare som gagner forbrukerne."

I brevet heter det videre at programvareindustrien "ikke trenger denne typen offentlig innblanding. Den er blant de sunneste, mest konkurransedyktige og innovative segmenter i amerikansk økonomi."

I et innlegg i Davos sa Gates, følge Wall Street Journal, at krisen i Asia vil ha begrenset innvirkning på Microsoft som akter å videreføre sine investeringer i området, og nevnte Malaysia og Singapore spesielt. Han ser fram til en økning av PC-salget i det største asiatiske markedet, Japan.

Reuters rapporterer fra Gates' pressekonferanse i Davos at Microsoft ikke akter å la seg presse av antitrust-etterforskningen i USA til å endre sin grunnleggende forretningsstrategi. Han mente det var naturlig for regjeringen å følge nøye med et så framgangsrikt selskap, og lot seg ikke presse til å kritisere de allmenne vilkårene for forretningsførsel i USA.

På en egen pressekonferanse i Davos brukte Oracle-sjef Larry Ellison nok en gang anledningen til å prøve å korsfeste sin kjæreste rival.

- Microsoft kan ikke fortsette å bruke sin monopolstilling med Windows til å overta andre teknologier, klistre dem til sitt system og gi det bort gratis helt til konkurransen, den uavhengige konkurransen, gir opp... Det Microsoft er i ferd med å gjøre overfor Netscape er helt opprørende, sa Ellison.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.