Bill Gates kjøper Atea-aksjer

Har blitt en av de største aksjonærene.

Bill Gates har donert store deler av sin formue til stiftelsen Bill & Melinda Gates Fundation. Deler av denne formuen er plassert i aksjer - blant annet det norske IT-selskapet Atea.
Bill Gates har donert store deler av sin formue til stiftelsen Bill & Melinda Gates Fundation. Deler av denne formuen er plassert i aksjer - blant annet det norske IT-selskapet Atea. (Bilde: Microsoft)

Har blitt en av de største aksjonærene.

Torsdag morgen fremlegger IT-selskapet Atea, som er børsnotert i Oslo, resultater for første kvartal. En av dem som kanskje vil følge med er Microsoft-gründer Bill Gates. Bill and Melinda Gates Trust har nemlig kommet inn på aksjonærlisten til selskapet med rett over 1 million aksjer eller 1,04 prosent av aksjene.

Dette gjør stiftelsen til Bill og Melinda Gates til den 14. største aksjonæren til selskapet, fremgår det av en fersk aksjonæroversikt. Dette er verdens største private stiftelse, og har som formål blant annet å bidra til bedre folkehelse og bekjempe ekstrem fattigdom. Stiftelsen hadde ved utgangen av september i fjor 33,5 milliarder dollar i kapital.

Atea er Nordens største leverandør av IT-infrastruktur, og den andre største i det europeiske markedet. Med sterk etterspørsel og et meget godt IT-marked har aksjekursen til selskapet også løftet seg. Siste tre måneder har kursen steget 26,6 prosent og på det siste året har aksjen gått opp 22 prosent. Den siste måneden har imidlertid kursoppgangen dabbet av.

Meglerhuset First Securities skriver i en analyse publisert i slutten av mars at det er på tide med en pustepause og anbefalte sine kunder verken å kjøpe eller selge aksjen. Meglerhuset forventer at selskapet vil rapportere en omsetning på 4,9 milliarder kroner, noe under konsensusestimatene, for kvartalet. De forventer også en lavere omsetningsvekst for hele 2012 enn veksten fra 2010 til 2011.

Selskapet har en markedsverdi på 6,9 milliarder kroner. Aksjekursen kan du følge her.

    Les også:

Til toppen