BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bill Gates kjøper hus i London

Et 2000 kvm stort hus med to atskilte annekser i Holland Park i det vestlige London, skal bli residensen til Bill Gates i den britiske hovedstaden, skriver The Independent.

Eirik Rossen
1. des. 1997 - 12:59

Eiendommen skal ha en samlet verdi på over åtte millioner britiske pund, det vil si 80 millioner kroner. Eieren er et Seattle-basert selskap, og pliktige ombyggingssøknader er innvilget av de lokale myndighetene. Agenten som har loset søknadene gjennom byråkratiet vil ikke bekrefte at Gates er den egentlig eieren. Men lokale eiendomsmeklere, naboer og oppussingsarbeiderne insisterer at eiendommen skal brukes av Bill Gates.

Blant ombygningene er et lydanlegg til 500.000 pund, og et nettverk for fjernstyring av ulike apparater, tilsvarende det Gates har i sitt lille slott i Seattle.

Paul Allen som i sin tid grunnla Microsoft sammen med Gates, er en av flere bemidlede kjendiser med residenser i Holland Park.

Gates har vært svært opptatt av Storbritannia etter at Tony Blair overtok som statsminister:

  • Microsoft er sponsor for statsminister Tony Blairs plan for å knytte 32.000 britiske skoler til Internettet, med en kostnadsramme på 100 millioner pund.
  • Microsoft har investert 47 millioner pund i et anlegg i Cambridge som skal bli selskapets største for forskning og utvikling utenom hovedkvarteret i Seattle.
  • Microsoft har nylig flyttet sitt britiske hovedkvarter til et nytt anlegg ved Reading, selskapets største eiendom i Europa.
  • Microsoft ble nylig valgt til å utstyre de britiske regjeringslokalene i Whitehall med noe som beskrives som "et nytt sikkert programvaresystem".

Microsofts nye hovedkvarter i Reading er plassert ved motorveien M4, og skal være særdeles hendig å nå med bil fra Holland Park.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.