Bill Gates lover lanseringsras i 2005

Bill Gates lover en kø av nye serverprodukter neste år og får det travelt, innrømmer han.

Bill Gates lover en kø av nye serverprodukter neste år og får det travelt, innrømmer han.

Microsoft har jobbet med en lang rekke produkter serverprodukter og mange av dem skal ut døren i løpet av 2005. Dette vil skape et hektisk, men forhåpentligvis produktivt år for både Microsoft og brukere av deres server-systemer, sa Bill Gates under IT Forum i København i dag.

At det blir hektisk for Microsoft understrekes at selskapet parallelt med alt som skal bli ferdig i 2005 jobber med et virkelig gigant-prosjekt. Longhorn er allerede sterkt forsinket og Microsoft ville få et troverdighetsproblem om selskapet utsatte lanseringen som er satt til tidlig 2006 enda en gang.

Og når Longhorn er ferdig, kommer alt det Microsoft har basert Longhorn på og som nå er forsinket. Alt ligger derfor an til et svært hektisk år for Microsoft.

Gates startet lanseringsraset for neste år allerede i dag med flere nye serverprodukter. Både de som lanseres i dag og mye av det som kommer i 2005 har et felles mål: Å forenkle og gjøre IT-administrasjon billigere.

Les om nyhetene som ble lansert i dag:

    Les også:

Etter å ha lanserte dagens nyheter, gikk Gates i sin presentasjon videre til å fortelle om hva som kommer i løpet av 2005. Når Gates selv understreker at Microsoft har det travelt, vil nok mange frykte at dette betyr ny forsinkelser.

Den kanskje største nyheten Gates lovet er SQL Server 2005, hittil kalt Yukon. Oppdateringen av Microsofts database er sterkt forsinket, men Gates lover nå en lansering til sommeren.

I tillegg lover han 64-bits Windows for Intels og AMDs nye 64-bits prosessorer i løpet av våren. Microsoft bruker beta-versjonen til en rekke interne applikasjoner allerede og Gates skrøt av ytelsen.

- Mange er skeptiske og tror ikke de har bruk for 64-bits systemer. Det stemmer ikke, muligheten til å cache større mengder data øker ytelsen for mange oppgaver dramatisk. Terminal Server på 64-bit Windows skalerer ekstremt, fortalte Gates.

Tredje store lansering i 2005 er oppdateringen av Windows Server 2003. I tillegg skal Microsoft også lansere ny versjon av Internett-handelløsningen Commerce Sercver, ny versjon av Biztalk og ny versjon av Host Integration server.

Til toppen