Bill Gates mener CD-en er dødsdømt

Bill Gates mener at CD-ens tidsalder nærmer seg slutten. Samtidig berømmer han Apples iPod-suksess.

Bill Gates mener at CD-ens tidsalder nærmer seg slutten. Samtidig berømmer han Apples iPod-suksess.

I en fersk intervju med den amerikanske tv-kanalen ABC ble Bill Gates blant annet bedt om å kommentere dagens trend med digitale musikkspillere. Ikke minst som en følge av tidligere påstander om at 80 prosent av de ansatte ved Microsoft i Redmont benytter iPod fra konkurrenten Apple.

Gates svarte at han tviler på at disse påstandene stemmer, men sier at iPod er svært suksessfull. Gates selv har derimot en Creative Zen-spiller som han er svært fornøyd med. Han mener likevel at det utstyret som er tilgjengelig i dag, bare er begynnelsen på hva vi vil ha om bare få år.

- Folk kommer til å ønske seg valgmuligheter. Disse tingene kommer til å bli mindre eller bedre, og billigere. CD-ens tid er virkelig i ferd med å nærme seg slutten, sier Gates.

- iPod har gjort stort inntrykk, men det Apple gjør der er typisk for det de gjør. Det er deres, bare deres ene musikkbutikk, bare deres musikkenhet. De vi gjør er å tilby valgmuligheter. Så det blir som Apple-datamaskinene mot PC-en. PC-en kan du kjøpe fra mange selskaper, slik at du får lavere priser, du får større utvalg. Det samme gjelder musikkspillere, sier Gates, men innrømmer at iPods markedsposisjon er svært sterk. Han mener likevel at Microsoft og selskapets partnere vil ta andeler i et omfang som vil overraske folk.

Til toppen