Bill Gates mener musikkbransjen bommer

Nå vil Microsoftsjef Bill Gates innføre Digital Rights Management (DRM) som skal veie opp for illegeal kopiering.

Microsoft-sjef Bill Gates mener at plateselskapenes organisasjoner RIAA bør slutte opp med sine kampanjer mot piratkopiering, skriver Online Reporter.

Gates mener at sterkere og enklere systemer for Digital Rights Management (DRM), ikke trusler, er det eneste som kan få bukt med piratkopieringen.

- Det hele handler om hvor attraktivt man gjør det å kjøpe legalt, sier Bill Gates.

Gates tillegger film- og musikkbransjen skylden for piratkopiering fordi de ikke gjør det lett å kjøpe digital musikk og filmer på Internett. Dette har resultert i at brukere kopierer på egenhånd.

Microsoft vil forsette å utvikle beskyttelse mot kopiering i samarbeid med industrien, men ønsker å anvende DRM som et virkemiddel i forandringen. Gates mener at DRM vil kunne bidra til å beskytte sensitiv informasjon som skatteopplysninger, medisinsk informasjon og forretningshemmeligheter.

DRM-satsningen hevdes å ha vært vellykket i anvendelse for filmselskaper som skal godkjenne filmer som spres via DVD. Men ifølge Online Reporter har de PC-baserte DRM-forsøkene verken lykkes i beskytte mot kopiering eller aksepteres av kundene i noen vesentlig grad.