ANALYSER

Bill Gates spår at alle snart vil ha roboter

Bill Gates spår at roboter blir den neste store bølgen, men først må noen store IT-utfordringer løses.

12. feb. 2007 - 11:02

Scientific American er trolig verdens desidert tyngste og mest prestisjefylte generelle vitenskapelige publikasjon der nobelprisvinnere gir oppdateringer på sine respektive felt.

Andre kan slippe til, men da skal de ha en CV med noen suksesser og priser.

Januar-nummeret av bladet inneholder en interessant sak - kanskje primært på grunn av forfatteren. Det er ikke så ofte man ser "By Bill Gates" under en overskrift.

I artikkelen hevder Gates at han mener roboter er den neste store bølgen. De fleste i den rike verden vil snart ha en eller flere av det vi i dag kaller roboter, spår Gates og trekker frem selvgående støvsugere, sikkerhetsrobotoer, sykpleie-roboter eller klesbrette-maskiner.

Gates forteller at han synes robotbransjen nå minner mye om hvordan IT-bransjen var da han og Paul Allen startet Microsoft. Raskt fallende priser på maskinvare åpner muligheter, men en ny type programvare må til for å kunne takle og utvikle styringssystemer.

Gates hevder at Basic var sterkt bidragende til at IT-bransjen tok av. I sin artikkel påpeker så Gates at dagens måte å skrive programvare på ikke fungerer for roboter. En robot har en rekke sensorer og data fra disse må behandles i parallell - ellers går det for tregt.

Å skrive ekte flertråd-applikasjoner er ordentlig vanskelig, medgir selv Gates, men påpeker at dette må gjøre mye enklere, både for å kunne lage roboter og utnytte nye PC-prosessorer som kommer.

Her kan du lese den grundige forklaring digi.no tidligere har skrevet om det Gates mener er den største utfordringen for IT-bransjen.

Gates forklarer at Microsofts har innført to nye teknikker i sitt Robotics Studio, et tillegg til Visual Studio i et første forsøk på å takle utfordringen.

Her kan du lese hele saken signert Bill Gates.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.