San Bernadino-terroristens iPhone:

Bill Gates støtter FBIs kamp mot Apple

Går hardt ut mot sin tidligere hovedkonkurrent.

Microsofts medgründer Bill Gates (bildet) støtter FBI.
Microsofts medgründer Bill Gates (bildet) støtter FBI. (Bilde: Humberto Carreno / startraksphoto / All Over Press)

Går hardt ut mot sin tidligere hovedkonkurrent.

Microsoft-gründer Bill Gates går hardt ut mot sin tidligere hovedkonkurrent, Apple, og mener selskapet må hjelpe FBI med å låse opp telefonen til San Bernardino-drapsmannen Syed Farook.

– Dette er en enkeltsak hvor myndighetene ber om tilgang på informasjon. De spør ikke om noen generell greie, de spør om en enkeltsak, sier Gates i et intervju med Financial Times.

Teknologigiganten Apple nekter å godta et rettslig pålegg om å hjelpe FBI med å bryte seg inn på telefonen til Farook, som sammen med sin kone drepte 14 personer i San Bernardino i California i begynnelsen av desember. Paret ble selv drept i en skuddveksling med politiet.

– Som å be om en bankutskrift

– Det er ikke noe annerledes enn om noen skulle be telefonselskapet om informasjon eller om bankutskrifter. La oss si at banken knyttet et bånd rundt harddisken og sa «ikke tving meg til å klippe opp dette båndet, for da kommer du til å tvinge meg til å klippe det opp mange ganger», sier Gates.

Gates jobber fortsatt som teknologirådgiver for Microsoft, men har trukket seg ut av den daglige driften av selskapet. Apple var i mange år Microsofts argeste konkurrent. Selskapene konkurrerer fortsatt på en rekke områder, men selskaper som Google og Facebook har også meldt seg inn i konkurransen.

Til toppen