BEDRIFTSTEKNOLOGI

Bill Gates vil droppe tastauret

Microsoft gjør et nytt forsøk på en tastatur-løs PC som minner om dagens lommemaskiner.

13. nov. 2000 - 09:46

Mange har prøvd, men få har lykkes på å erstatte tastaturet. Gjennom 90-tallet feilet en rekke selskaper i sine forsøk på å lage en fullvoksen PC du styrer og skriver på med en penn. I dag får du bare kjøpt lommemaskiner som Palm uten tastatur, men nå skal Microsoft gjøre et nytt forsøk på å fornye den vanlige PC-en.

Under sin åpningstale for Comdex-messen i Las Vegas på søndag, viste Bill Gates frem en prototyp av Tablet PC, en tastaturløs maskin. Sammen med PC-leverandører lover Microsoft maskinen i salg våren eller sommeren 2002.

Tablet PC skal være en erstatning for dagens bærebare maskiner med en stor LCD-skjerm. Denne skjermen skal du kunne tegne og skrive på, men maskinene vil kanskje ikke kunne oversette skriften til digital tekst. Den vil trolig lagres som grafikk, noe som begrenser nytteverdien.

Maskinen skal være utstyrt med alt en vanlig bærbar har, men prosessorkravene blir ikke høye. Tatt i betraktning en lansering om halvannet år, er ikke en 500-600 Mhz prosessor mye.

Noe av forklaringen på den sene lanseringen er at maskinen er bygget rundt Whistler, den neste versjonen av Windows 2000. Microsoft sier de regner med at maskinene blir dyrere enn sammenlignbare bærebare maskiner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.