Bill Gates vil ha MIT Media Lab i India

I sin samtale med Indias IT-minister Pramod Mahajan lovet Bill Gates å arbeide for at MIT etablerer sitt første Media Lab utenfor USA og Irland i India.

I sin samtale med Indias IT-minister Pramod Mahajan lovet Bill Gates å arbeide for at MIT etablerer sitt første Media Lab utenfor USA og Irland i India.

Media Lab til det prestisjefylte Massachusetts Institute of Technology er en visjonær forskningsinstitusjon i spissen for IT-utviklingen. Mange europeiske land konkurrerte med Irland da den første Media Lab skulle etableres utenfor USA.

I samtalen med IT-minister Mahajan lovet Gates også å bidra med fem millioner dollar til å utvikle programvare rettet spesielt mot behov på den indiske landsbygda.

Gates sa til Mahajan at Microsoft og den indiske regjering har som felles mål å gjøre de brede lag av den indiske befolkningen delaktig i IT-samfunnet. Han sa videre at Microsoft ønsker å samarbeide med den indiske regjeringen for å realisere planen om å tilby programvare på lokale språk over hele landet.

På pressekonferansen etter møtet ble Gates konfrontert med påstanden om at det er billig arbeidskraft som trekker han til India. Det avviste han kategorisk.

- India er ikke det billigste stedet for internasjonale programvarehus. Det er landets kompetanse og talent som trekker. India er en IT-supermakt, sa guru Bill.

Mellom samtalene med IT-minister, regjeringssjefer i delstater og diskusjoner med næringslivsledere, tok Gates seg også tid til å besøke en polioklinikk for barn i New Delhi. Der ble han ikke mottatt som keiser, men som kuriositet - en rik amerikaner som plutselig sto der og utbasunerte på uforståelig engelsk at han var opptatt av sunnhet og helse. Mødrene hadde aldri hørt om verken ham eller Microsoft.

Les mer om Bill Gates og Microsofts Asia-satsing i disse artiklene:


Bill Gates: IT-keiser i India
India: Lokale giganter i allianse med Microsoft
Indias statsminister i samspill med begge Bill
Fjernarbeid flytter jobber fra USA til India
Microsoft trapper opp egen virksomhet i India
Sterk framgang for Malaysias "Multimedia Super Corridor"
Gates - statsministerkamerat i Malaysia
Microsoft: Drahjelp til IT i Malaysia
Gates fletter et internasjonalt nett for Microsoft

Til toppen