Bill innfridde, men er på vakt for fremtiden

Verdens største programvareselskap, Microsoft, kom i dag med resultater som var i tråd med Wall Streets forventninger. Men selskapet er på vakt for hva som skjer i de kommende kvartal.

Giganten Microsoft presenterte torsdag kveld tall for sitt fiskale andrekvartal. Selskapet hadde en nettoinntekt på 2,62 milliarder dollar, 25 milliarder norske kroner. Dette er en oppgang på 7,8 prosent fra samme periode året før.

Selskapets omsetning endte for kvartalet på 6,59 milliarder dollar, 15,34 milliarder norske kroner. Dette er en økning på 7,9 prosent fra samme periode i fjor. Det melder Wall Street Journal.

Microsoft sier at de er på vakt for hva som vil skje i økonomien i tiden fremover, og hvordan dette kan ha innvirkning på PC-salget og markedet for teknologiprodukter.

For sitt tredje fiskalkvartal melder selskapet at de venter seg omsetning på mellom 6,3 og 6,5 milliarder dollar (55,1 til 56 milliarder norske kroner). Dette er noe lavere enn inneværende fiskalkvartal.

I desember i fjor advarte selskapet at deres kvartalsresultat og omsetningstall ville være lavere enn det analytikerne regnet med. Dette var den første "profit-warningen" fra selskapet på mer enn 10 år.

Nedgangen skyldes ifølge Microsoft en nedgang i teknoloigi-investeringer i næringslivet samt roligere marked for PC-er.

Til toppen